Vliegtijd Cayenne

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Cayenne – Frans Guyana is een vakantiebestemming die niet snel in je op komt, maar wel de moeite waard is. Je kunt er ontzettend veel activiteiten ondernemen. Welke activiteiten er zoal te doen zijn, lees je onderaan de pagina. Het is handig om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk vooraf vanaf welk vliegveld je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Cayenne, Frans Guyana is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Cayenne (AMS – CAY)

Cayenne is een stad die erg lastig te bereiken is. Vanaf Schiphol kun je er heen vliegen als je vliegt met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Cayenne, Frans Guyana (AMS – CAY) is dan 22 uur en 45 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Rocambeaux. De afkorting is CAY.

Vliegtijd Cayenne
Vliegtijd Cayenne

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen, maar je bent wel erg lang onderweg. Ook moet je er rekening mee houden dat je met twee tussenlandingen te maken krijgt. De gemiddelde vliegtijd Eindhoven – Cayenne, Frans Guyana (EIN – CAY) is inclusief twee tussenlandingen 51 uur. Vanaf Rotterdam kun je niet naar de stad vliegen. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Vanaf dat vliegveld heb je de kortste vliegduur.

Cayenne vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 13.681 kilometer. Het is 4 uur vroeger dan in Nederland in deze stad, dus houd rekening met het tijdsverschil. Wat wel erg fijn is, is dat er met de euro betaald wordt. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Cayenne is de hoofdstad van Frans overzees departement Frans-Guyana. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar Marshes of Caw, naar Devil’s Island, naar Place des Palmistes, naar Llet la Mere, naar Vieux Port, naar Fort Cépérou, naar Jardin Botanique waar je heerlijk kunt wandelen en je kunt naar het St. Savior Cathedral. Ook is het mogelijk om de River te bezoeken. Je hebt hier erg mooi uitzicht.