Sicilië is een erg leuke vakantiebestemming. Als je naar Sicilië op vakantie gaat, kun je alvast rekening houden met een aantal zaken. Je kunt namelijk vliegen op Palermo, maar ook op Catania. Het is een erg leuke stad waar veel te beleven valt. Van te voren kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Catania is, hoever het van Nederland afligt, of er tijdsverschil is met Nederland en welke valuta er wordt gebruikt. Ook is het handig om te kijken wat er allemaal te doen valt. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar CATANIA is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: CATANIA AIRPORT (CTA)

Bereken de CATANIA VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Catania (AMS – CTA)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks op Sicilië (vliegveld Fontanarossa) vliegen. De vliegtijd naar Catania, bedraagt 2 uur en 45 minuten. Het kan uiteraard iets langer of korter zijn door de weersomstandigheden en de gekozen vliegroute. Echter komt dit niet vaak voor.

Vliegtijd Catania
Vliegtijd Catania

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar Catania, Italië vliegen. De vliegtijd is iets korter dan vliegen vanaf Schiphol. Namelijk 2 uur en 40 minuten. Het scheelt maar 5 minuten, dus als je meer in de buurt woont van Schiphol is het zeker aan te raden om vanaf daar te vliegen.
Vanaf Rotterdam kun je niet altijd rechtstreeks vliegen. De vliegtijd bedraagt gemiddeld 5 uur met een tussenstop. Je kunt het beste vliegen vanaf Schiphol of Eindhoven.

Catania vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 2.300 kilometer. Het is fijn om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er gewoon met de euro betaald in Sicilië. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. In Sicilië wordt voornamelijk Italiaans gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van Sicilië is Rome. Je kunt hier ontzettend veel historische gebouwen bezoeken, cultuur snuiven, mooie wandelingen maken en Italiaanse gerechten proeven in verschillende restaurants. Er valt ook erg veel te beleven. Zo kun je meedoen aan watersportactiviteiten, deelnemen aan tours en excursies, zwemmen, zonnen of winkelen. Daarnaast vind je erg veel historische monumenten. Catania zelf staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Waar ligt Catania?

De kaart hieronder laat precies zien waar de Italiaanse plaats licht. Met de satelliet beelden kun je heel nauwkeurig de omgeving alvast bekijken. Erg handig wanneer je een bepaalde winkel zoekt of leuke plekjes aan het uitzoeken bent voor een mooie foto.