Vliegtijd Caracas

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is altijd leuk om even op vakantie te gaan. Wel komen hier een aantal dingen bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld handig als je weet vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Caracas, Venezuela is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het goed om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Caracas (AMS – CCS)

Je kunt vanaf Nederland naar de stad vliegen. Vanaf Schiphol krijg je te maken met één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Caracas, Venezuela (AMS – CCS) inclusief tussenlanding is 12 uur en 35 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Simón Bolívar International Airport. De afkorting ervan is CCS.

Vliegtijd Caracas
Vliegtijd Caracas

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar Caracas vliegen. Wel moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Caracas vanaf Eindhoven (EIN – CCS) is gemiddeld 20 uur en 20 minuten. Vanaf Rotterdam (RTM – CCS) doe je er ongeveer 33 uur en 2 minuten over. Je kunt het beste vanaf Schiphol vertrekken inden je de vliegduur het kortst wilt houden.

Caracas vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 8.031 kilometer. Het is goed om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 5 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dat is de Venezolaanse Bolivar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Er wordt voornamelijk Spaans gesproken.

De hoofdstad

Caracas is de hoofdstad van Venezuela en je kunt er ontzettend veel doen. Je kunt naar Centro de Arte Los Galpones, naar Teleferico, naar de Universiteit van Caracas, naar Casa Natal & Museo Bolivar, naar het Altamira Plein, naar Paseo de los Proceres, naar Mercado Muicipal de Chacao of je kunt naar Parque del Este. Je kunt in het park heerlijk ontspannen, maar ook fietsen en/of wandelen. Je kunt de stad ook leren kennen door een rondtour te doen.

De terugvlucht heeft vaak een kortere vliegduur dan de heenreis. Dit heeft vaak te maken met veranderende vliegroutes en de windrichting boven de grote oceanen.