Vliegtijd Cancun

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

   Vluchten naar Cancun met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegen naar Cancun in Mexico gaat het eenvoudigst met een rechtstreekse vlucht. Je hebt geen gedoe met overstappen of een tussenlanding. Tevens heb je met een rechtstreekse vlucht de kortste vliegtijd naar Cancun.

Als je besluit om op vakantie te gaan naar Mexico dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Wat is bijvoorbeeld de vliegtijd naar Cancun? En welke taal wordt er gesproken? Daarnaast is het ook handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland en me welke valuta er wordt betaald. Ook kun je je inlezen over de hoofdstad.


Vertrekken naar CANCUN via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: CANCUN AIRPORT 

Bekijk de vluchten met VLIEGTIJD op TUI.nl

 


 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Cancun vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Cancun is ongeveer 8.400 kilometer. Er wordt Spaans gesproken en het is er 7 uur vroeger dan in Nederland. Houd er rekening mee dat je in Mexico betaald met de Mexicaanse peso. Deze kun je het beste aanschaffen voor vertrek. Houdt er rekening mee dat bepaalde banken de biljetten moeten bestellen. Dit kan enkele dagen duren. Daarnaast hanteren banken en wisselkantoren een koerslijst. Deze kunnen van elkaar verschillen. Op het vliegveld betaal je meestal de hoogste koers.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Cancun (AMS – CUN)

Er gaan geen vluchten naar Cancun – Mexico vanaf Rotterdam en Eindhoven, maar wel vanaf Schiphol. De vliegtijd naar Cancun is ongeveer 15 uur inclusief tussenstop. Je kunt namelijk niet rechtstreeks vliegen. Kijk dus bij het boeken van de vakantie even waar je de kortste tussenstop hebt. De vliegduur zelf is ongeveer 10 uur als je de tussenstop niet meerekent. De kans bestaat dat er komende zomer meer vluchten worden gepland richting Mexico. Wellicht zitten daar ook rechtstreekse vluchten bij. Op de website van bijvoorbeeld Tui.nl kun je deze ontwikkelingen goed volgen.

Vliegtijd Cancun
Vliegtijd Cancun

De hoofdstad

De hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad. Als je naar Cancun op vakantie gaat, kun je niet zomaar naar de hoofdstad van Mexico. Het ligt namelijk zo’n 1.296 kilometer van elkaar vandaan. In de plaats zelf kun je wel veel dingen ondernemen. Zo kun je ontspannen op het prachtige witte strand, maar ook sportief meedoen aan verschillende watersportactiviteiten. Ook kun je aan de kust walvissen spotten. Het kent ook veel leuke bars en restaurants waar je de Mexicaanse keuken kunt proeven.

Waar ligt Cancun?

De plaats ligt in het toeristische gedeelte van Mexico. Op de kaart hieronder kun je goed zien waar het ligt en wat er in de omgeving te doen is.