Vliegtijd Buffalo

Buffalo is een erg leuke stad in de Verenigde Staten. Je kunt er naar bezienswaardigheden en activiteiten doen. Wat er zoal te doen is, lees je verderop. Ook is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd Buffalo, Verenigde Staten is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Buffalo (AMS – BUF)

Vanaf Schiphol is het mogelijk om naar de stad te vliegen. Wel moet je dan rekening houden met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Buffalo, Verenigde Staten (AMS – BUF) is 11 uur en 35 minuten, inclusief tussenlanding. Je landt dan op het vliegveld genaamd Niagara International Airport waarvan de afkorting BUF is.

Vliegtijd Buffalo
Vliegtijd Buffalo

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven naar Buffalo te vliegen. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Buffalo (RTM – BUF) is 15 uur en 42 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Schiphol vertrekken voor de kortste vliegduur en reistijd. Tevens is dit de beste keuze met de minste CO2 uitstoot.

Buffalo vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.181 kilometer. Het is handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek. Ook kun je er met de pinpas of met de creditcard betalen. Hier wordt wel een klein bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt in de stad voornamelijk Engels gesproken. De vliegtijd naar Buffalo zorgt ervoor dat je de tijd hebt om de bezienswaardigheden te bekijken of om de Engelse taal iets bij te spijkeren.

De hoofdstad

Buffalo is een stad in de Amerikaanse staat New York. Je kunt er naar ontzettend veel bezienswaardigheden en je kunt er van alles ondernemen. Een aantal populaire activiteiten, zijn: naar Forest Lawn, Canalside, de Militaire Basis, naar Frank Lloyd Wright’s Darwin D. Martin House Complex, naar First Niagara Center, naar het Coca-Cola Field en naar de City Hall. Naast dit alles is het mogelijk om historische locaties te bezoeken, verschillende tours te doen en naar musea en restaurants te gaan. De vliegtijd kan op de terugreis iets afwijken. De vliegduur is afhankelijk van de gekozen vliegroute en weersomstandigheden.