Vliegtijd Brussel

Brussel is niet ver van huis, maar zeker de moeite waard. Als je hebt besloten om te gaan vliegen in plaats van met de auto te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Brussel, België (BRU) is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat er zoal te doen is. Meer over bovenstaande punten lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Brussel (AMS – BRU)

Het is niet lang vliegen, maar het is wel mogelijk. Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar België vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Brussel (AMS – BRU) is dan 40 minuten. Je landt op het vliegveld genaamd Zaventem. De afkorting hiervan is BRU.

Vliegtijd Brussel
Vliegtijd Brussel

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad vliegen, maar alleen inclusief tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Eindhoven – Brussel, België (EIN – BRU) inclusief tussenlanding is 40 minuten. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd naar Brussel (RTM – BRU) ook ongeveer 40 minuten. Ook kun je ervoor kiezen om met de trein te gaan.

Brussel vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Brussel is 158 kilometer. Je kunt er gewoon met de euro betalen, dus je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is het er even laat als in Nederland. Je hoeft dus ook geen rekening te houden met tijdsverschil. Er wordt voornamelijk Vlaams en Frans gesproken. Tijdens deze korte vlucht kun je een kopje koffie drinken of alvast bekijken waar de bezienswaardigheden zich bevinden. Dit maakt de vliegtijd extra nuttig.

De hoofdstad

Brussel is de hoofdstad van België. Je kunt er van alles doen. Zo kun je naar de beroemde Manneke Pis, naar de grote markt, naar Town Hall, naar het Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, naar Serre Royales de Leaken, naar Train World, naar Forêt des Soignes, naar de Notre Dame du Sablon, naar het Koninklijk Leger Museum en naar Guildhouses. Ook zijn er verschillende sightseeingtours die je kunt volgen. Je kunt je dag afsluiten door bij een goed restaurant te gaan eten en door naar een leuke voorstelling in het theater te gaan. Eenmaal weer op weg naar huis zul je zien dat de vliegtijd iets kan verschillen. Er kan gekozen worden voor een andere vliegroute waardoor de vliegduur korter of lander wordt.