Vliegtijd Brest

Brest is een gezellige plaats in Frankrijk waar je naar toe kunt gaan op vakantie. Als je op vakantie gaat, is het handig om je goed voor te bereiden. Dit kun je doen door te kijken naar een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Brest – Frankrijk is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het leuk om te weten wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Brest (AMS – BES)

Als je naar Brest vliegt vanaf Schiphol, vlieg je met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Brest (AMS – BES) is inclusief tussenlanding gemiddeld 3 uur en 20 minuten. Je landt op het vliegveld genaamd Bretagne Airport. De afkorting hiervan is BES.

Vliegtijd Brest
Vliegtijd Brest

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de Franse stad. Wel moet je rekening houden met het feit dat je te maken krijgt met twee tussenlandingen. Vanaf Eindhoven is de vliegtijd naar Brest (EIN – BES) 10 uur en 45 minuten. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Brest (RTM – BES) is 19 uur en 25 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken. Dan heb je de kortste vliegduur.

Brest vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 801 kilometer. Je kunt in de stad gewoon met de euro betalen. Ook krijg je niet te maken met tijdsverschil. Het is even laat in de stad als in Nederland. Er wordt voornamelijk Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is een middelgrote stad in Bretagne. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar Jardin du Conservatione Botanique National, naar Musée National de la Marine, Cours Dajot, Oceanopolis, Tour de la motte tanguy, Parc de la Penfeld, Base Navale, naar het Tourist Office en je kunt verschillende boottochten doen. Ook kun je naar bars en andere uitgaansgelegenheden en heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants.

Waar ligt het?

Waar op de kaart ligt precies deze plaats? Gebruik Google Maps om daar een antwoord op te vinden. Hieronder zie je de ligging van de plaats met de omgeving. Je ziet er ook de hotels en het vliegveld.