Vliegtijd Brazzaville

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Brazzaville
Vliegtijd Brazzaville

Als je op vakantie gaat naar Congo, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo ook als je naar de stad Brazzaville gaat. Het is belangrijk dat je vooraf bekijkt wat er allemaal te doen is. Zo weet je of het ook voor jou een leuke vakantiebestemming is. Over verschillende activiteiten, lees je verderop meer. Ook is het verstandig om te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Brazzaville – Congo is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken naar de valuta, het tijdsverschil met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Brazzaville (AMS – BZV)

Als je vanaf Schiphol naar de stad wilt vliegen, dan is dat mogelijk. Wel krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Brazzaville (AMS – BZV) is 10 uur en 35 minuten inclusief tussenlanding. Je landt dan op het vliegveld dat Maya Maya Airport heet. De afkorting hiervan is BZV.

Vliegtijd Brazzaville
Vliegtijd Brazzaville

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er vliegtuigen naar de stad. Vanaf Rotterdam helaas niet. Als je vanaf Eindhoven vliegt, dan krijg je te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Brazzaville, Congo (EIN – BZV) is wel erg lang vanaf dit vliegveld. Je bent namelijk gemiddeld 50 uur onderweg. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Dan heb je de kortste vliegduur.

Brazzaville vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.446 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met een andere valuta. In de stad wordt namelijk met de CFA Frank betaald. Deze valuta kun je aanschaffen voor vertrek bij verschillende wisselkoersbureaus. Het is wel fijn, dat er geen tijdsverschil is met Nederland. De taal die er wordt gesproken, is voornamelijk Frans. Ook wordt er Kikongo, Kituba en Lingala gesproken.

De hoofdstad

Brazzaville is de hoofdstad van republiek Congo. Je kunt er naar verschillende bezienswaardigheden en diverse activiteiten doen. Zo kun je naar Basilique St. Anne, Muséé National du Congo, naar Réserve de Lesio Louna, naar het Charles de Gaulle House en naar de Grand Mosque. Ook is het mogelijk om verschillende restaurantjes en kathedralen te bezoeken.

Waar ligt Brazzaville?

Op de kaart hieronder zie je waar de stad ligt. Je kunt de kaart ook gebruiken om het vliegveld op te zoeken en de hotels te bekijken. Je ziet er ook de bezienswaardigheden van de stad.