Vliegtijd Bordeaux

Frankrijk kent ontzettend veel leuke steden. Bordeaux is daar een van. Je kunt er ontzettend veel activiteiten doen. Welke erg populair zijn om te doen, lees je onderaan de pagina. Het is goed om je goed voor te bereiden. Dit kan door rekening te houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Bordeaux – Frankrijk is, waar je landt en wat de vliegafstand is. Ook kun je kijken of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Hieronder kun je er meer over lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bordeaux (AMS – BOD)

Het is mogelijk om vanaf Schiphol rechtstreeks naar de stad te vliegen. De vliegtijd Amsterdam – Bordeaux, Frankrijk (AMS – BOD) is dan 1 uur en 45 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Mérignac Airport waarvan de afkorting BOD is.

Vliegtijd Bordeaux
Vliegtijd Bordeaux

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er vliegtuigen naar de stad. Wel krijg je vanaf hier te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Bordeaux, Frankrijk (EIN – BOD) is inclusief tussenlanding gemiddeld 5 uur en 30 minuten. Vlieg je vanaf Rotterdam, dan is de vliegtijd Rotterdam – Bordeaux (RTM – BOD) ongeveer 6 uur. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken voor de kortste vliegduur.

Bordeaux vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 923 kilometer. Je hoeft er geen rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er even laat als in Nederland. Ook wordt er niet met een andere valuta betaald. Je kunt er dus gewoon met de euro betalen. Er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Bordreaux is de hoofdstad van departement Gironde. Je kunt er naar verschillende bezienswaardigheden en veel activiteiten doen. Zo kun je naar Place de la Bourse, naar The Water Mirror, naar Le Pont Jacques Chaban, naar Delmas, naar Parc de Majolan waar je heerlijk kunt ontspannen, fietsen en/of wandelen, naar Porte Cail Hai en naar Pont de Pierre. Ook is het mogelijk om verschillende musea te bezoeken, naar kathedralen te gaan en om een wijntour te doen. Tijdens de wijntour kun je verschillende, echte Franse wijnen proeven.

Waar ligt Bordeaux?

Op de kaart hieronder zie je de omgeving van Gironde. Deze plaats kun je daar ook in terugvinden. Je ziet er ook het vliegveld en de hotels. Erg handig om voor vertrek te bekijken.