Vliegtijd Bologna

Italië is een erg populair vakantieland. Ook deze stad is dat. Als je naar deze stad op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Bologna – Italië is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegafstand is, of er tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je bekijken wat er zoal in deze stad te doen is. Meer over dit alles, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bologna (AMS – BLQ)

Deze stad is te bereiken vanaf Schiphol. Je vliegt dan rechtstreeks. De vliegtijd Amsterdam – Bologna, Italië (AMS – BLQ) is rechtstreeks 1 uur en 45 minuten. Je landt op het vliegveld genaamd Borgo Panigate “Guglielmo Marconi”Aiport. De afkorting hiervan is BLQ.

Vliegtijd Bologna
Vliegtijd Bologna

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks vliegen. De vliegtijd Eindhoven – Bologna, Italië (EIN – BLQ) is rechtstreeks 1 uur en 40 minuten. Vanaf Rotterdam krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Bologna (RTM – BLQ) is gemiddeld 3 uur en 55 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol of vanaf Eindhoven vliegen. Vanaf daar heb je de kortste vliegduur.

Bologna vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 988 kilometer. Het is erg fijn dat er geen tijdsverschil met Nederland is en dat er met dezelfde valuta wordt betaald. Je kunt er dus gewoon betalen met de euro. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Bologna en van de regio genaamd Emilia-Romagna. Je kunt er Basilica-Santuario di Santo Stefano, naar Piazza Maggiore, naar Torri Degli Asinelli E Garisenda wat een uitkijktoren met erg prachtig uitzicht is, naar verschillende kerken, interessante musea, naar het theater en je kunt gerechten proeven in diverse restaurantjes.

Waar ligt Bologna?

Op de kaart hieronder kun je de verschillende steden van Italië bekijken. Het is er g verstandig om voorafgaand aan de reis deze kaart te bekijken. Je weet zo waar het vliegveld ligt en de hotels.