Vliegtijd Boekarest

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Boekarest
Vliegtijd Boekarest

Boekarest is een erg populaire vakantiebestemming. Mensen gaan er heen op vakantie of ze plannen een paar dagen Boekarest in tijdens hun roadtrip. Als je naar deze stad gaat, kun je rekening houden met een aantal dingen. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Boekarest – Roemenië is, waar je landt en wat de vliegafstand is. Ook is het handig om te weten of je er met een andere valuta betaald, of er tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Boekarest (AMS – OTP)

Vanaf Nederland gaan er veel vluchten naar de stad. Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks vliegen en is de vliegtijd Amsterdam – Boekarest, Roemenië (AMS – OTP) 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld van de stad heet Bucharest Henri Coanda International Airport. De afkorting hiervan is OTP.

Vliegtijd Boekarest
Vliegtijd Boekarest

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er vliegtuigen naar de stad. Vanaf Eindhoven zijn de vluchten rechtstreeks en is de vliegtijd Eindhoven – Boekarest (EIN – OTP) 2 uur en 45 minuten. Als je vanaf Rotterdam vliegt krijg je te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Boekarest (RTM – OTP) is gemiddeld 4 uur en 15 minuten inclusief tussenlanding.

Boekarest vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.783 kilometer. Het is 1 uur later in de stad dan in Nederland. Je kunt dus rekening houden met het tijdsverschil. Ook is het handig om rekening te houden met een andere valuta. De valuta die er wordt gebruikt heet de Roemeense Leu. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er worden meerdere talen gesproken in Roemenië. De meest voorkomende talen zijn Roemeens, Hongaars en Duits.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Verenigde Roemenië. Je kunt er naar de Stavro Peleos kerk, naar het Hera Strau Park om te wandelen, fietsen en/of ontspannen, naar Victoriei Street, naar de Bucharest Party ON waar je allerlei uitgaansgelegenheden leert kennen, naar Old Town, naar verschillende tuinen, naar Palaca of Parliament of naar verschillende musea. Ook kun je diverse stadtours doen om de stad beter te leren kennen. Er is zowel voor jong als oud ontzettend veel te doen.

Waar ligt Boekarest?

Bekijk hieronder op de kaart waar deze Roemeense plaats ligt. Je kunt Google Maps gebruiken voor het vinden van het vliegveld, je hotel en de bezienswaardigheden.