Vliegtijd Bloemfontein

Als één stad in Zuid-Afrika een leuke naam heeft, dan is het Bloemfontein wel. Als je naar deze stad gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf welk vliegveld je vliegt, wat de vliegtijd naar Bloemfontein – Zuid-Afrika is, waar je landt en wat de vliegafstand is. Ook kun je kijken naar de valuta, het tijdsverschil en naar welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het leuk om vooraf te weten wat er allemaal in deze stad te doen is. Meer hierover kun je hieronder lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bloemfontein (AMS – BFN)

Als je vanaf Schiphol naar de stad vliegt, krijg je te maken met één tussenlanding. Je landt op het vliegveld genaamd Bloemfontein Airport en de afkorting ervan is BFN. De vliegtijd Amsterdam – Bloemfontein, Zuid-Afrika (AMS – BFN) is gemiddeld 21 uur en 50 minuten inclusief tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus neem iets leuks mee waarmee je jezelf kunt vermaken.

Vliegtijd Bloemfontein
Vliegtijd Bloemfontein

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam is het mogelijk om naar de stad te vliegen. Wel krijg je vanaf beide vliegvelden te maken met twee tussenlandingen. Vanaf Eindhoven is de gemiddelde vliegtijd naar Bloemfontein (EIN – BFN) 25 uur en 50 minuten inclusief twee tussenlandingen en vanaf Rotterdam is de gemiddelde vliegtijd (RTM – BFN) 19 uur en 20 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Rotterdam vliegen voor de kortste vliegtijd en vanaf Schiphol voor de minste tussenlandingen.

Bloemfontein vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.956 kilometer. Je kunt er rekening mee houden dat er met een andere valuta wordt betaald. Deze valuta wordt ook wel de Zuid-Afrikaanse Rand genoemd en je kunt het voor vertrek bij een wisselkoersbureau aanschaffen. Ook is het handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er 1 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Tswana en Zuid-Sotho gesproken.

De hoofdstad

Bloemfontein is één van de drie officiële hoofdsteden in Zuid Afrika. Je kunt er naar het Oliewenhuis Art Museum, naar het Anglo Boer War Museum, naar de Bogamoya Wildlife Estate, naar de Free State National Botanical Garden, naar Naval hill, naar the National Museum en naar Loch Logan Waterfront. Je kunt er ontzettend veel natuur zien en hier ontspannen. Ook zijn er verschillende eetgelegenheden waar je heerlijke gerechten kunt proeven.

Waar ligt Bloemfontein?

Op de kaart hieronder zie je de ligging van de plaats in Zuid Afrika. Je kunt Google Maps gebruiken voor het verkennen van de omgeving, maar ook voor de locatie op te zoeken van je hotel en het vliegveld.