Vliegtijd Bilbao

Bilbao is een erg leuke vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Als je er naar toe gaat op vakantie, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Bilbao – Spanje is en op welk vliegveld je daar landt. Ook is het verstandig om te kijken naar de vliegafstand, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Ook is het fijn om te weten wat er zoal te doen is. Verderop op deze pagina vind je er meer over.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bilbao (AMS – BIO)

Het is erg fijn, dat je vanaf Schiphol Amsterdam rechtstreeks naar Bilbao kunt vliegen.  De vliegtijd Amsterdam – Bilbao (AMS – BIO) is rechtstreeks 2 uur en 5 minuten. Je landt dan op het vliegveld genaamd Bilbao Airport. De afkorting hiervan is BIO.

Vliegtijd Bilbao
Vliegtijd Bilbao

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Bilbao, Spanje (EIN – BIO) is dan gemiddeld 6 uur en 25 minuten. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd (RTM – BIO) 6 uur inclusief tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken als je liever geen tussenlanding maakt. Je hebt dan ook de kortste vliegduur en vliegtijd.

Bilbao vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.152 kilometer. Het is erg fijn dat je geen rekening hoeft te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk even laat als in Nederland. Ook wordt er in de stad gewoon met de euro betaald. Hier hoef je dus ook geen rekening mee te houden. De taal die er wordt gesproken, is Spaans.

De hoofdstad

Dit is de hoofdstad van de provincie Biskaje en een gemeente en grootste regio van de Spaanse autonome regio Baskenland. Je kunt er naar verschillende bezienswaardigheden en talloze activiteiten doen. Je kunt er naar het Guggenheim Museum, naar Casco Viejo, naar Plaza Nueva en naar Dõna Casilda Park. In het park kun je fietsen, wandelen en/of ontspannen. Ook kun je naar de La Ribera Market, de White Bridge of naar het theater. Alsof dit nog niet genoeg is zijn er ook nog talloze musea, kerkjes en restaurantjes.

Waar ligt Bilbao?

De kaart hieronder kun je gebruiken om te bekijken waar deze plaats ligt. Op de kaart kun je precies de ligging zien en zie je ook de hotels en het vliegveld.