Vliegtijd Biarritz

Biarritz – Frankrijk is een vakantiebestemming die niet erg bekend is, maar wel zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken. Als je op vakantie gaat, wil je niet voor eventuele verassingen komen te staan. Je kunt je dus het beste voorbereiden door een aantal zaken van te voren door te nemen. Kijk vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Biarritz – Frankrijk is en waar je landt. Ook kun je doornemen of er tijdsverschil is met Nederland, wat de vliegafstand vanaf Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Ook kun je bekijken wat er in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Biarritz (AMS – BIQ)

Vanaf Schiphol kun je naar de stad vliegen. Wel krijg je dan te maken met één tussenlanding. Je landt op vliegveld Biarritz – Anglet – Bayonne Airport. De afkorting hiervan is BIQ. De vliegtijd Amsterdam – Biarritz, Frankrijk (AMS – BIQ) is inclusief tussenlanding gemiddeld 4 uur en 30 minuten.

Vliegtijd Biarritz
Vliegtijd Biarritz

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad, maar vanaf Rotterdam wel. Wel krijg je ook hier te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Biarritz, Frankrijk (RTM – BIQ) inclusief tussenlandingen is gemiddeld 17 uur en 25 minuten. Je kunt het beste vanaf Schiphol vliegen voor de kortste vliegduur.

Biarritz vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.089 kilometer. Het is erg fijn dat je geen rekening hoeft te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk even laat als in Nederland. Ook wordt er niet met een andere valuta betaald maar gewoon met de euro. Er wordt Frans in de stad gesproken.

De hoofdstad

Biarritz is een Franse gemeente aan de golf van Biskaje. Het ligt in Frans-Baskenland. Je kunt hier van alles doen. Populaire activiteiten zijn onder andere: Côte Des Basques, Rocher de la Vierge, Port des Pêcheurs en er zijn verschillende kerkjes en musea die je kunt bezoeken. Door middel van een culturele stadstour leer je de cultuur van de stad kennen. Je kunt ook heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants en als je actief wilt zijn, kun je verschillende watersportactiviteiten doen. Denk hierbij aan surfen en/of kitesurfen.

Waar ligt Biarritz?

Hieronder op de kaart zie je waar deze Franse plaats ligt. Je kunt de kaart gebruiken om de omgeving te bekijken en de ligging van het vliegveld en de hotels te ontdekken.