Vliegtijd Banjul

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Banjul
Vliegtijd Banjul


Banjul – Gambia is een vakantiebestemming waar je van alles kunt doen. Je kunt er ontspannen, maar ook veel ondernemen. Als je hebt gekozen om naar Gambia op vakantie te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo is het verstandig om te kijken vanaf waar je vliegt (welk vliegveld), wat de vliegtijd naar Banjul is en of er tijdsverschil is met Nederland. Ook kun je kijken met welke valuta er wordt betaald en wat er allemaal te doen is in en rondom deze plaats. Meer hierover kun je hieronder lezen.Vertrekken naar BANJUL is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: BANJUL AIRPORT (BJL)

Bereken de BANJUL VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Banjul (AMS – BJL)

Je kunt vanaf Schiphol naar Gambia vliegen (vliegveld Yamdum), maar vaak niet rechtstreeks. Alle vluchten buiten het hoogseizoen om hebben minimaal één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd naar Banjul – Gambia is dan ruim 10 uur. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je een aantal uren minder aan het vliegen. Gemiddeld doe je er dan 6 uur en 15 minuten over.

Vliegtijd Banjul
Vliegtijd Banjul

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten Gambia. Je kunt vanaf Rotterdam naar Banjul vliegen, maar alleen met meerdere tussenlandingen. Je bent dus erg lang onderweg. De gemiddelde vliegtijd naar Banjul is maximaal 24 uur. In de komende zomerperiode zal hier een verbetering in plaats gaan vinden waardoor je minder lang onderweg bent. Voorlopig kunt je dus het beste vanaf Schiphol Amsterdam vliegen.

Banjul vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Deze plaats ligt ongeveer 4.700 kilometer van Nederland af. Er wordt vooral Engels gesproken, maar ook vind je er veel dialecten en stamtalen. Er wordt met een andere valuta betaald dan in Nederland. Je betaald daar met de Dalasi. Deze kun je het beste voor je vakantie aanschaffen. Ook is er een tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is dit 2 uur verschil.

De hoofdstad

De plaats zelf is de hoofdstad van Gambia. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo heerst er een heerlijk tropisch klimaat en kun je ontspannen op de mooie zandstranden. Ook is er een rijke cultuur en is er veel natuur waar je heerlijk kunt wandelen en/of fietsen. Je kunt naar diverse markten, bezienswaardigheden en musea. Zo heb je er het National Museum, waar je meer kennis op kunt doen over de archeologie, etnografie en de koloniale periode van Banjul.

Waar ligt Banjul?

Via de onderstaande Google Maps kaart kun je de ligging bekijken. Ook kun je berekenen wat de reistijd vanaf het vliegveld naar je hotel is. Erg handig voor bijvoorbeeld de taxikosten.