Vliegtijd Bangui

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Bangui
Vliegtijd Bangui

Een bezoek brengen aan de Centraal-Afrikaanse Republiek is erg leuk. En een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard. Van te voren kun je bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Bangui is en waar je landt. Ook is het handig om rekening te houden met de andere valuta, het tijdsverschil met Nederland, de vliegafstand en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je kijken wat er zoal te doen is in deze stad. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bangui (AMS – BGF)

Vanaf Schiphol kun je naar Bangui vliegen, alleen is de vlucht wel inclusief twee tussenlandingen. Je landt op vliegveld M’Poko International Airport. De afkorting hiervan is BGF. De vliegtijd Amsterdam – Bangui, Centraal Afrikaanse Republiek (AMS – BGF) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 14 uur en 40 minuten.

Vliegtijd Bangui
Vliegtijd Bangui

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen als je vliegt met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Bangui (EIN – BGF) is dan 47 uur gemiddeld. Vanaf Rotterdam vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen als je de kortste vliegduur wilt.

Bangui vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 5.582 kilometer. Je kunt in deze stad alleen betalen met de CFA Franc. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Ook is het er 1 uur vroeger dan in Nederland. Hier kun je rekening mee houden. De taal die er wordt gesproken is Sango, maar ook worden er veel verschillende stamtalen gesproken.

De hoofdstad

Dit is de grootste stad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Je kunt er van alles doen. Je kunt naar het Notre-dame of Bangui Cathedral gaan, naar the big Mosque of naar place de la république. Naast deze leuke bezienswaardigheden kun je ook een aantal tours volgen, naar verschillende musea en naar de centrale marktjes. Je kunt er ook genieten van het mooie weer.

Waar ligt Bangui?

Hieronder kun je zien waar deze stad ligt in het Afrikaanse land. Erg handig om alvast de omgeving te verkennen, het vliegveld op te zoeken of virtueel naar het strand te lopen via Google Streetview.