Vliegtijd Bangor

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Bangor
Vliegtijd Bangor

Als je naar Bangor gaat in de Verenigde Staten, kun je rekening houden met een aantal dingen. Zo kun je goed voorbereid op vakantie en kom je niet snel voor verassingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Bangor – Verenigde Staten is en waar je landt. Ook is het handig om te weten wat de vliegafstand is, wat het tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het leuk om je al vast in te lezen over alles wat er te doen valt. Meer hierover kun je hieronder lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Bangor (AMS – BGR)

Als je naar Bangor vliegt, land je op vliegveld International Airport. De afkorting hiervan is BGR. De vluchten vanaf Schiphol zijn niet rechtstreeks, maar inclusief één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Bangor (AMS – BGR) is inclusief tussenlanding 14 uur en 40 minuten. Je kunt iets leuks meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken tijdens de lange reis. Onderweg krijg je een maaltijd en drinken aangeboden.

Vliegtijd Bangor
Vliegtijd Bangor

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven (EIN) vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad in de Verenigde Staten. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Bangor (RTM – BGR) is inclusief tussenlandingen 16 uur en 24 minuten. Je kunt het beste vanaf Schiphol vliegen. De vliegduur is vanaf daar het kortst.

Bangor vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 6.760 kilometer. Er wordt met de Amerikaanse Dollar betaald, die je vooraf aan kunt schaffen. Ook kun je er pinnen en gebruik maken van een creditcard. Hier worden wel kleine bedragen voor in rekening gebracht. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Bangor is een plaats in de Amerikaanse staat Maine. Je kunt er naar het Penrhyn Castle, naar de Pier, naar Universaty en naar een kathedraal. Daarnaast zijn er nog veel andere dingen te doen. Zo culturele tours volgen, naar verschillende interessante musea, naar bars en andere uitgaansgelegenheden en je kunt erg actief bezig zijn. Zo kun je wandelen en/of fietsen in de natuur of tokkelen en boomtoptochten doen. Voor jong en oud is er wel iets te beleven.

Waar ligt Bangor?

Deze Amerikaanse plaats kun je hieronder op de kaart bekijken. Je ziet er onder andere ook de hotels en het vliegveld. Ook erg handig om de bezienswaardigheden op te bekijken.