Vliegtijd Baku

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Baku
Vliegtijd Baku

Baku, of ook wel Bakoe genoemd, is een leuke stad in Azerbeidzjan. Als je naar Baku op vakantie gaat, kun je rekening houden met een paar dingen. Zo kun je kijken vanaf welk vliegveld vliegtuigen vertrekken, wat de vliegtijd naar Baku – Azerbeidzjan is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten wat de vliegafstand is, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je kijken wat er allemaal te doen is in deze stad. Voor meer informatie, kun je verder lezen.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Baku (AMS – GYD)

Het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks naar Azerbeidzjan te vliegen vanaf Nederland. Wel kun je vanaf Schiphol vliegen met één tussenlanding. De vliegtijd Amsterdam – Baku is gemiddeld 7 uur en 20 minuten inclusief tussenlanding. Het vliegveld heet Heydar Aliyeo International Airport en de afkorting ervan is GYD.

Vliegtijd Baku
Vliegtijd Baku

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam.

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar Bakoe. Deze vluchten zijn wel inclusief twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd naar Baku vanaf Eindhoven (EIN – GYD) is 19 uur en 40 minuten. Vanaf Rotterdam is de vliegtijd (RTM – GYD) gemiddeld 9 uur en 40 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol Amsterdam. Vanaf daar heb je de kortste vliegduur.

Baku vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 3.664 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. In deze stad is het namelijk 2 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Azerbaijaanse Munt. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er worden meerdere talen gesproken in deze regio, namelijk: Azerbeidzjaans, Russisch, Engels en Armeens.

De hoofdstad

Deze plaats is de hoofdstad van Azerbeidzjan zelf. Je kunt er ontzettend veel doen. Voorbeelden zijn: Old City, Boulevard, Flame Towers, Maiden Tower, Gobustan Rock Art, Fountain Square en City Walls. Daarnaast kun je verschillende moskeeën, musea en tempels bezoeken. In de plaatselijke restaurantjes kun je heerlijke gerechten proeven en er zijn een aantal uitgaansgelegenheden.

Waar ligt Baku?

Bekijk hieronder op de kaart waar deze plaats in Azerbeidzjan precies ligt. Je kunt ook zien waar het bekende F1 circuit ligt en waar de hotels en het vliegveld liggen.