Hoelang is de vliegtijd naar Australië? Dat vragen veel mensen zich weleens af. Het is natuurlijk logisch dat het een behoorlijke tijd vliegen is, omdat het niet om de hoek ligt. Het hangt er ook vanaf, vanaf waar je naar Australië vliegt. De vliegtijd naar het noorden is weer anders dan de vliegtijd naar het zuiden van Australië. Op deze pagina lees je meer over hoelang de vliegtijd is vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven en Rotterdam naar verschillende plaatsen in Australië.

 

Vertrekken naar AUSTRALIË is mogelijk vanaf:

  • AMSTERDAM – AUSTRALIË
  • ROTTERDAM – AUSTRALIË
  • EINDHOVEN – AUSTRALIË

→ Naar: AUSTRALIË AIRPORT 

De vliegtijd verschilt per luchthaven. Bekijk vliegtickets vanaf deze luchthavens via TUI:

Je vindt er de vluchten met vliegtijden naar bijvoorbeeld Perth, Melbourne, Darwin, Brisbane, Adelaide of Sydney.

 


Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Australië

 

 

Twee bekende plaatsen in Australië zijn Perth en Sydney. Het zijn twee verschillende steden in het land en de vliegtijden zijn dus ook heel anders. Naar Perth vlieg je namelijk vanaf Amsterdam in 19 uur en 40 minuten. De vliegtijd naar Sydney is weer heel anders. Daar doe je bijna twee uur langer over, namelijk 21 uur en 35 minuten.

Vliegtijd Australië

Vliegtijd Australië vanaf Rotterdam en Eindhoven

Als je vanaf Eindhoven naar Perth vliegt, dan doe je er 38 uur en 45 minuten over. Ook maak je minimaal drie tussenlandingen. Vanaf Rotterdam doe je er 25 uur en 45 minuten over en krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. Hoelang is de vliegtijd naar Australië, Sydney dan eigenlijk? Vanaf Eindhoven vlieg je in 30 uur en 15 minuten inclusief twee tussenlandingen naar Sydney. Vanaf Rotterdam doe je er weer iets langer over, namelijk 26 uur en 55 minuten.

Bestemmingen in Australië:

Vliegafstand en valuta

De vliegafstand hangt natuurlijk ook af van waar je heen gaat in het land. De vliegafstand vanaf Nederland naar Perth is 14.163 kilometer en de afstand naar Sydney vanaf Nederland is 16.645 kilometer. In het land wordt betaalt met de Australische dollar.

Ligging

Het is het kleinste continent van de wereld samen met Nieuw-Zeeland. Het continent heet Oceanië. Het is ook meteen een land en het grootste eiland van de wereld dat te vinden is op het zuidelijk halfrond.