Vliegtijd Auckland


Nieuw Zeeland is aan de andere kant van de wereld, maar echt een bezoek waard. Er is ontzettend veel moois te zien en je kunt er leuke activiteiten ondernemen. Wat er allemaal te doen is, kun je verder op de pagina lezen. Ook is het handig om goed voorbereid weg te gaan. Weet van te voren vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Auckland – Nieuw Zeeland is en op welk vliegveld je aankomt. Ook is het handig om te weten wat de vliegafstand is, met welke valuta er wordt betaald, of er tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar AUCKLAND is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: AUCKLAND AIRPORT (AKL)

Bereken de AUCKLAND VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Auckland (AMS – AKL)

De vliegtijd naar Auckland – Nieuw Zeeland is redelijk lang. Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol vliegen als je een vlucht boekt inclusief één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd AMS – AKL is dan 23 uur. Je landt dan op Auckland Airport waarvan de afkorting AKL is.

Vliegtijd Auckland
Vliegtijd Auckland

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je naar Auckland als je vliegt met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Auckland, Nieuw Zeeland is dan gemiddeld 36 uur en 25 minuten. Vanaf Rotterdam krijg je ook te maken met twee tussenlandingen. Dan is de vliegtijd RTM – AKL 25 uur en 50 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Je hebt dan de kortste vliegduur.

Auckland vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 18.154 kilometer. Het is een erg lange reis, dus neem vooral iets mee waarmee je jezelf goed kunt vermaken. Ook is het handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is namelijk maar liefst 11 uur later dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Dit is de Nieuw Zeelandse Dollar en deze is aan te schaffen voor vertrek. Er wordt voornamelijk Engels gesproken, 3 procent spreekt de taal Maori.

De hoofdstad

De hoofdstad van Nieuw Zeeland het kent erg veel activiteiten en bezienswaardigheden. Deze maken de stad erg aantrekkelijk om naar toe te gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar Tiritiri Matangi Island, het Museum of naar Cornwall Park. Ook de Sky Tower, Mount Eden en Viaduct Harbour zijn populair bij de toeristen. Daarnaast is het erg leuk om met het gezin of met je reispartner naar Auckland Zoo te gaan.

Waar ligt Auckland?

Benieuwd waar deze plaats precies ligt? Gebruik dan de onderstaande kaart. Via Google Maps kun je heel eenvoudig de omgeving bekijken en zien waar bijvoorbeeld de luchthaven, hotel of bezienswaardigheden bevinden.