Vliegtijd Athene

Vliegtickets-Athene

Athene is een stad waar veel toeristen naartoe gaan op vakantie. Het kent veel bezienswaardigheden en er is van alles te doen. Meer hierover, lees je verderop. Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Athene – Griekenland is en waar je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, wat de vliegafstand is, wat het tijdsverschil met Nederland is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.Bekijk de vliegtijd van de vluchten naar ATHENE via TUI:

→ Naar: ATHENE AIRPORT (ATH)

 

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Athene (AMS – ATH)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Athene is rechtstreeks 3 uur en 20 minuten. Je landt dan op Athens International Airport waarvan de afkorting ATH is. Verschillende maatschappijen vliegen naar dit Griekse vliegveld. De vliegduur kan iets afwijken als er gekozen wordt voor een andere vliegroute.

Vliegtijd Athene
Vliegtijd Athene

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar Athene vliegen. De vliegtijd Eindhoven – Athene, Griekenland (EIN – ATH) is 3 uur en 15 minuten. Als je vanaf Rotterdam vliegt, is het een vlucht inclusief tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Athene (RTM – ATH) inclusief tussenlanding is 4 uur en 55 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol of Eindhoven vliegen.

Athene vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 2.181 kilometer. Het is erg fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Er wordt namelijk gewoon met de euro betaald. Wel is er iets tijdsverschil. Het is er 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Grieks gesproken.

De hoofdstad

Dit is de hoofdstad van Griekenland en kent veel historische gebouwen, leuke bezichtigingen en cultuur. Je kunt er bijvoorbeeld naar het Akropolis Museum, naar Akropolis zelf, naar het Parthenson en naar verschillende tempels. Ook is het leuk om naar Plaka te gaan. Dit is een pittoreske binnenstad. Door een privétour te doen, kun je de stad beter leren kennen. Ook kun je naar Maint Lycabettus en naar de prachtige haven Flisvos Marina. In de plaatselijke restaurants kun je heerlijke, Griekse gerechten proeven.

Waar ligt Athene?

Op de kaart hieronder zie je precies waar deze Griekse stad ligt. Je kunt de kaart gebruiken om de omgeving te verkennen. Je kunt dan gebruik maken van de satelliet beelden of de Streetview beelden. Ook zie je waar het vliegveld ligt en de verschillende hotels en bezienswaardigheden.