Vliegtijd Asheville

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Asheville

Als je op vakantie gaat naar Asheville, kun je rekening houden met een aantal dingen. Het is fijn om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Asheville – Verenigde Staten is en op welk vliegveld je landt. Ook is het erg handig om te weten wat de vliegafstand is, met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Je kunt ook kijken wat er allemaal te doen is, zodat je vast bepaalde activiteiten kunt plannen. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Asheville (AMS – AVL)

Als je vanaf Schiphol vliegt, ga je met een vlucht die één tussenlanding maakt. De vliegtijd Amsterdam – Asheville is gemiddeld 12 uur en 19 minuten. Je landt dan op Asheville Regional Airport, waarvan de afkorting AVL is.

Vliegtijd Asheville
Vliegtijd Asheville

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen als je vliegt met daarbij twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam Asheville – Verenigde Staten (RTM – AVL) inclusief tussenlandingen is 16 uur en 27 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Asheville vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand vanaf Nederland is 7.080 kilometer. Het is verstandig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is in deze stad 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met de Amerikaanse Dollar betaald, die je van te voren kunt aanschaffen. Voor pintransacties betaal je een extra bedrag. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in de Amerikaanse staat North Carolina. Je kunt er van alles doen. Denk hierbij aan de Blue Ridge Parkway, Biltmore Estate, Biltmore Gardens en aan verschillende brouwerij tours die je kunt bezoeken. Daarnaast zijn er verschillende musea te bezoeken, kun je interessante galerijen bekijken en is er erg veel architectuur. Voor heerlijke gerechten kun je diverse restaurants opzoeken.

Waar ligt Asheville?

Benieuwd waar deze plaats ligt? Hieronder zie je de kaart van Google Maps. Je kunt daarop bekijken waar de plaats ligt, waar het vliegveld is, wat de afstand tot je hotel is en de diverse bezienswaardigheden.