Vliegtijd Antalya

   Vluchten naar Antalya met alle reisinformatie via tui.nl:

Hoe lang is het vliegen naar deze bestemming? Je ontdekt de beste vluchten met de meest gunstige vluchtduur hieronder.

Vliegtickets-Antalya

Dit is een bekende vakantiebestemming. Als je hebt besloten om naar Antalya op vakantie te gaan, zijn er een aantal zaken waar je eventueel rekening mee kunt houden. Zo kun je vooraf kijken vanaf welk vliegveld (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Groningen) je het beste kunt vertrekken, wat de vliegtijd naar Antalya – Turkije is, of er met een andere valuta wordt betaald, wat de vliegafstand en wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Ook is het handig om te weten wat je zoal in deze plaats kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar ANTALYA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ANTALYA AIRPORT (AYT)

De vliegtijd verschilt per luchthaven. 

  

Antalya vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.650 kilometer. Je kunt rekening houden met het tijdsverschil. Het is er 1 uur later dan in Nederland. Ook kun je rekening houden met de valuta. Niet heel Turkije is lid van de Europese Unie, en hier wordt er met de Turkse Lira betaald in plaats van met de Euro. Je kunt van te voren Turkse Lira’s aanschaffen. In de plaats wordt Turks en Engels gesproken. De meeste hotels kun je een klein vertaalboekje meenemen, hierin staan wat steekwoorden die je kunt gebruiken indien er geen Engels wordt gesproken.

 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Antalya (AMS – AYT)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Antalya vliegen. De vliegtijd naar Antalya – Turkije is ongeveer 3 uur en 45 minuten. Ook kun je vanaf Schiphol vliegen met tussenlandingen. Als je hiervoor kiest doe je er langer over, maar betaal je veel minder voor je vliegtickets. Je bent dan gemiddeld 5 tot 6 uur onderweg. Dit is afhankelijk van de overstap op de luchthaven van Istanbul of Alanya.

Vliegtijd Antalya
Vliegtijd Antalya

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken geen vliegtuigen naar de Turkse Rivièra. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar buiten het hoogseizoen met minimaal één tussenstop. De vliegtijd naar Antalya, is gemiddeld 6 uur en 35 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken. Heb je een rechtstreekse vlucht dan duurt deze 3 uur en 40 minuten. Net iets korter dan vanaf Amsterdam Schiphol.

De hoofdstad

Antalya zelf is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is er ontzettend leuk voor jong en oud. Het kent mooie stranden, leuke baaitjes, mooie havens en veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Er zijn kindvriendelijke stranden, kinderen kunnen leuke excursies doen met hun ouders en je kunt er van de natuur genieten. Er heerst een aangenaam tropisch klimaat, er zijn bezienswaardigheden en voor de jongeren zijn er veel uitgaansgelegenheden.

Waar ligt Antalya?

Wil jij weten hoe de stranden of het centrum eruit zien? Met de onderstaande kaart kun jij alvast een voorproefje nemen.