Vliegtijd Alicante

Vliegtickets-Alicante

Als je hebt besloten om naar Alicante op vakantie te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Het is belangrijk dat je weet wat je er zoal kunt doen. Misschien ben je wel op zoek naar bepaalde activiteiten en het zou vervelend zijn als deze niet te vinden zijn op deze plek. Ook kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Alicante – Spanje is, met welke valuta er wordt betaald, wat de vliegafstand is met Nederland en of er tijdsverschil is. Veel over deze zaken kun je hieronder terugvinden.Vertrekken naar ALICANTE via TUI is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven

→ Naar: ALICANTE AIRPORT (ALC)

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven via TUI:

 


 

 


Vliegtijd vanaf Schiphol naar Alicante (AMS – ALC)

Vanaf Schiphol Amsterdam kun je rechtstreeks naar Alicante (vliegveld Elche) vliegen. De vliegtijd naar Alicante – Spanje is ongeveer 2 uur en 35 minuten. De vliegtijd kan iets anders zijn op basis van de vliegroute en het type vliegtuig. Verschillende vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, TUI, Easyjet en KLM vliegen tijdens het hoogseizoen bijna dagelijks op deze bestemming.

Vliegtijd Alicante
Vliegtijd Alicante

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar Valencia vliegen. De vliegtijd naar Alicante – Spanje vanaf Eindhoven is 2 uur en 30 minuten. Of je nou vanaf Schiphol of Eindhoven vliegt maakt niet zoveel uit. Je kunt uiteraard het beste vanaf het vliegveld vliegen die het dichtstbij is. Ook vanaf Rotterdam gaan directe vluchten naar de Spaanse Costa Blanca. De vliegtijd vanaf Rotterdam is ongeveer 2 uur en 25 minuten. Woon je het dichtst bij Rotterdam? Dan kun je ook het beste vanaf daar vliegen. De reistijd is dan het kortst.

Alicante vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.000 kilometer. Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil of valuta. Het is namelijk even laat als in Nederland en er wordt gewoon met de euro betaald. De Costa Blanca is een veel bezocht gebied onder de Nederlandse toeristen.

De hoofdstad

Alicante is een stad en gemeente in de Spaanse regio Valencia. Je kunt ontzettend veel doen in dit gebied. Zo kun je verschillende musea bezoeken, de prachtige natuur opzoeken, wandelen, fietsen, outdoor activiteiten doen, winkelen, naar verschillende (historische) monumenten en tours volgen. Ook kun je heerlijke gerechten proeven bij de diverse restaurantjes.

Waar ligt Alicante?

Hieronder kun je de plaats op de kaart bekijken. Het is erg handig wanneer je bijvoorbeeld de afstand tot het vliegveld wilt bepalen of wanneer je alvast de standen wilt bekijken. Je kunt daarvoor ook de satelliet beelden gebruiken.