Vliegtijd Algiers

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Algiers
Vliegtijd Algiers

Algerije staat misschien niet bovenaan het lijstje van meest bezochte vakantiebestemmingen, maar het is er wel erg leuk. Je kunt met een aantal zaken rekening houden als je naar Algiers – Algerije gaat. Bedenk je bijvoorbeeld vooraf vanaf waar je gaat vliegen, wat de vliegtijd Amsterdam -Algiers, Algerije is en waar je landt. Ook is het handig om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is, welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat er nou eigenlijk allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Algiers (AMS – ALG)

Als je naar Algerije vliegt, kun je vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Je krijgt wel te maken met één tussenlanding. Je landt op vliegveld Houari Boumediene Airport. De afkorting hiervan is ALG. De vliegtijd Amsterdam – Algiers, Algerije is 7 uur en 5 minuten. De vliegduur wordt onder andere bepaald door de gekozen vliegroute en het type toestel.

Vliegtijd Algiers
Vliegtijd Algiers

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN en RTM)

Ook vanaf Eindhoven vertrekken er vliegtuigen naar deze mooie stad. Dit is ook met één tussenlanding. De vliegtijd naar Algiers – Algerije is inclusief tussenlanding gemiddeld 24 uur en 5 minuten. Het zelfde geldt voor Rotterdam. Je kunt vanaf daar vliegen, maar ook met een tussenlanding. De vliegtijd naar Algiers – Algerije vanaf Rotterdam is gemiddeld 17 uur en 35 minuten. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol.

Algiers vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 1.739 kilometer. Er wordt met de Algerije Dinar betaald. Deze kun je van te voren aanschaffen. Ook kun je er rekening mee houden, dat er tijdsverschil is met Nederland. Het is er namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Arabisch gesproken, maar ook Berbers en Frans.

De hoofdstad

Algiers is de grootste stad van Algerije en je kunt er van alles doen. Je kunt naar de stijlvolle tuinen voor ontspanning en mooie wandelingen, naar het oud postkantoor, naar Memorial du Martyr, naar Paleis des Rais en naar het bruisend winkelgebied. Daarnaast kun je verschillende musea bezoeken, gerechten proeven in diverse restaurantjes en wandelen, ontspannen en/of fietsen in de prachtige natuurgebieden.

Waar ligt Algiers?

Benieuwd waar deze stad in Algerije ligt? Gebruik dan de onderstaande kaart. Via Google Maps kun je heel eenvoudig bepalen wat de afstand is tussen het vliegveld en je hotel. Ook zie je waar de bezienswaardigheden zijn.