Vliegtijd Albany NY

Er zijn twee steden in de Verenigde Staten die Albany heten. Op deze pagina vind je meer over Albany NY, de hoofdstad van New York. Als je op vakantie gaat is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld eerst wat er zoal te doen is, zodat je zeker weet dat het een vakantiebestemming is waar jij je kunt vermaken. Daarnaast is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd Amsterdam – Albany, NY Verenigde Staten is en waar je landt. Ook kun je kijken wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Albany NY (AMS – ALB)

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol naar Albany, NY vliegen. Dit is meestal wel met één tussenlanding. Als je vliegt, land je op vliegveld Albany International Airport. De afkorting hiervan is ALB. De vliegtijd Amsterdam – Albany, NY is gemiddeld inclusief tussenlanding 12 uur en 38 minuten. Helaas vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad vanaf Eindhoven en Rotterdam. Je zult dus vanaf Amsterdam Schiphol moeten vertrekken.

Vliegtijd Albany NY
Vliegtijd Albany NY

Albany NY vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5.780 kilometer. Het is handig om rekening te houden met tijdsverschil. Het is er namelijk 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Namelijk met de Amerikaanse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er kan betaald worden met een pinpas en/of creditcard, maar hier wordt wel een klein bedrag voor in rekening gebracht. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van New York. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar de New York State Capitol, het N.Y State museum, het geschiedenis schip de USS Slater DE-766, naar the Egg, en naar het theater. Ook kun je verschillende stadtours doen om de stad te leren kennen en naar verschillende parken waaronder bijvoorbeeld het Washington Park. Hier kun je heerlijk ontspannen, hardlopen, wandelen en/of fietsen. Ook zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten en winkels waar je kunt shoppen.

Waar ligt Albany NY?

De stad ligt in New York. Op de kaart hieronder zie je precies waar de plaats ligt. Je kunt ook eenvoudig zien waar het vliegveld ligt en wat de afstand is vanaf daar naar het hotel of de verschillende bezienswaardigheden.