Vliegtijd Alanya

   Vluchten naar Alanya met alle reisinformatie via tui.nl:

Hoe lang is het vliegen? Bekijk hieronder de beste vliegtijden en ontdek welke vlucht het beste bij jou past.

Vliegtickets-Alanya

Alanya is een erg leuke vakantiebestemming. Veel mensen kiezen ervoor om er naar toe te gaan op vakantie. Als jij ook hebt besloten om hier naartoe op vakantie te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Vanaf waar kun je namelijk het beste vliegen, wat is de vliegtijd naar Alanya (Gazipasa) – Turkije, met welke valuta wordt er betaald, is er tijdsverschil met Nederland enzovoort. Ook is het handig om te weten wat je er zoal kunt doen. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar ALANYA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ALANYA AIRPORT

De vliegtijd verschilt per luchthaven. Bekijk vliegtickets vanaf deze luchthavens via TUI:

  

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Alanya (AMS – GZP)

Je kunt naar Turkije vliegen vanaf Schiphol. De vluchten zijn niet altijd rechtstreeks. Je maakt in de meeste gevallen een tussenlanding op het vliegveld van Istanbul. De gemiddelde vliegtijd naar Analya (Gazipasa) – Turkije is 5 uur. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je uiteraard minder lang onderweg. Gemiddeld is de vliegduur dan 3 uur en 20 minuten. Je kunt voor jezelf iets leuks meenemen om je te kunnen vermaken tijdens de reis.

Vliegtijd Alanya
Vliegtijd Alanya

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten richting dit vliegveld. Vanaf Rotterdam vertrekken wel vluchten naar Alanya, maar vaak met alleen een tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam naar Alanya is 8 uur. Dit komt door de vaak ongelukkige overstap. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je 3 uur en 15 minuten onderweg. Dit is echter afhankelijk van de gekozen vliegroute, type vliegtuig en weersomstandigheden.

 

Alanya vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.800 kilometer. Je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta, in Alanya wordt gewoon met de euro betaald. De eigen munt is de Turkse Lira. Je kunt als toerist met de Euro betalen, houdt er wel rekening mee dat de wisselkoers voor jou een stuk nadeliger is dan wanneer je in Nederland geld wisselt. Het tijdsverschil is 1 uur later dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Turks en gebrekkig Engels gesproken. Bij de grotere winkels en restaurants is dat geen probleem, kom je in minder toeristische gebieden dan kan het wat lastiger worden.

De hoofdstad

Het is een mooie badplaats, wat tevens de meest bezochte badplaats is van het gelijknamige district. In deze plaats zelf kun je ontzettend veel doen en het is er leuk voor jong en oud. Je kunt ontspannen op het strand, genieten van de mooie natuur, heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants en er zijn verschillende uitgaansgelegenheden. Er heerst een aangenaam klimaat in Alanya en er zijn veel bezienswaardigheden. Zo kun je langs oude kerkjes, maar ook naar musea.

Waar ligt Alanya?

Bekijk op de onderstaande kaart hoe de stad eruit ziet. Je kunt alvast de winkels bekijken maar ook het strand of het oude centrum.