Vliegtijd ajaccio

Ajaccio – Frankrijk klinkt eerst als een onbekende stad, maar is de hoofdstad en grootste stad van het Franse eiland Corsica. Het is een erg leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Als je naar Ajaccio gaat, kun je je voorbereiden door met een aantal zaken rekening te houden. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Ajaccio – Frankrijk is en waar je landt. Ook is het handig om te kijken wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je vooraf kijken naar wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Ajaccio (AMS – AJA)

Je kunt vanaf Schiphol naar Ajaccio vliegen inclusief één tussenlanding. Je landt dan op vliegveld Napoléon Bonaparte waarvan de afkorting AJA is. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Ajaccio, Frankrijk is inclusief tussenlanding 5 uur en 25 minuten. De vliegduur van vlucht AMS – AJA wordt meerdere dagen voor vertrek vaak gepubliceerd. Je kunt dan de vliegroute bekijken.

Vliegtijd ajaccio
Vliegtijd ajaccio

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er geen vliegtuigen naar Ajaccio. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar alleen inclusief minimaal twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd vanaf Rotterdam (RTM) naar Ajaccio (AJA) inclusief tussenlandingen is 18 uur en 5 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Ajaccio vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 1.194 kilometer. Het is erg fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met eventueel tijdsverschil. Ook wordt er gewoon met de euro betaald. De taal die er gesproken wordt is Frans. Ook met Engels kun je prima uit de voeten. Alhoewel bepaalde Fransen net doen alsof ze je niet verstaan.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het Frans eiland Corsica. Je kunt er ontzettend veel ontdekken, bekijken en ook kun je er ontspannen. Als je bezienswaardigheden wilt bezoeken, kijk dan bijvoorbeeld bij Maison Bonaparte. Dit is het huis van Napoléon Bonaparte. Ook kun je een kijkje nemen bij verschillende kathedralen en kerkjes en naar gezellige winkelstraten om te winkelen. Daarnaast zijn er ook talloze restaurantjes waar je kunt dineren en/of borrelen. Je kunt het eiland verkennen door een boottocht te maken. Ook kun je erg actief bezig zijn, bijvoorbeeld door te gaan kajakken bij Lac de Tolla of door verschillende outdoor activiteiten te doen.

Waar ligt Ajaccio?

Bekijk de ligging op de kaart hieronder. Je kunt erg eenvoudig zien waar het vliegveld ligt en hoe ver je moet rijden naar je hotel toe. Gebruik de Streetview beelden om alvast door de stad te wandelen.