Vliegtijd Agen

Frankrijk is een vakantiebestemming dicht bij huis, maar het kent veel steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een daarvan is de stad Agen. Wat je er allemaal kunt doen dat een bezoek de moeite waard maakt, lees je verderop. Als je naar Frankrijk gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Vanaf waar vlieg je, wat is de vliegtijd naar Agen – Frankrijk en waar je landt zijn een aantal voorbeelden daarvan. Ook is het fijn om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is met Nederland, of er een andere valuta wordt gebruikt en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Agen (AMS – AGF)

Agen – Frankrijk is niet ver weg, maar het is wel lastig om er te komen. Je kunt vanaf Schiphol vliegen, maar niet vanaf Eindhoven en Rotterdam. Als je vanaf Schiphol vliegt, vlieg je niet rechtstreeks. Je hebt minimaal één tussenlanding. Je landt op vliegveld Garenne Aerodrome waarvan de afkorting AGF is. De vliegtijd Amsterdam Schiphol- Agen, Frankrijk is inclusief tussenlanding 6 uur en 35 minuten. Benieuwd of er inmiddels al een rechtstreekse vlucht gaat? Bekijk dan de actuele vliegtijden hieronder.

Vliegtijd Agen
Vliegtijd Agen

Agen vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegduur en vliegafstand met Nederland is 1.209 kilometer. Het is erg fijn, dat je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Er wordt namelijk gewoon met de euro betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Er wordt voornamelijk Frans gesproken.

De hoofdstad

Agen is een gemeente in Frankrijk. Je kunt er naar verschillende bezienswaardigheden, activiteiten ondernemen of heerlijk ontspannen. Ga bijvoorbeeld naar Les Montreurs D’images, wat een gezellige bioscoop is. Ook kun je ontspannen, wandelen en fietsen in een natuurgebied genaamd de Happy Forest. Als je een historisch gebouw wilt opzoeken, bekijk dan de Cathedral Saint Caprais. Verder kun je naar verschillende musea, gerechten proeven in diverse restaurantjes, winkelen en naar verschillende uitgaansgelegenheden die er voor jong en oud zijn.

Waar ligt Agen?

Onder deze tekst kun je de kaart bekijken van Frankrijk. Hierop is duidelijk het vliegveld te bekijken. Je kunt de kaart gebruiken om de omgeving te bekijken maar ook om de afstand te bepalen van bijvoorbeeld het vliegveld naar de hotels, maar ook naar de verschillende bezienswaardigheden.