Vliegtijd Accra

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Accra
Vliegtijd Accra

Accra – Ghana is een leuke vakantiebestemming voor jong en oud. Als je hier naar toe gaat op vakantie, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Accra – Ghana is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten of er met een andere valuta wordt betaald, welke taal er wordt gesproken, wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en wat er allemaal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol Accra (AMS – ACC)

Het vliegveld heet Kotoka International Airport waarvan de afkorting ACC is. Je landt hier als je vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Vanaf Schiphol zijn er rechtstreekse vluchten. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Accra, Ghana is 6 uur en 30 minuten.

Vliegtijd Accra
Vliegtijd Accra

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je vliegen, maar alleen inclusief één tussenlanding. Gemiddeld is de vliegtijd naar Accra – Ghana vanaf Eindhoven is 20 uur. De vluchten die vanaf Rotterdam gaan, zijn ook inclusief minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam Accra is 19 uur en 40 minuten gemiddeld. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen. Dan heb je de kortste vliegduur.

Accra vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5.213 kilometer. Als je naar Ghana gaat, kan je er rekening mee houden dat het daar twee uur vroeger is dan in Nederland. Ook betalen ze er met een andere valuta, namelijk de Ghanese Cedi. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken, maar ook verschillende Inheemse talen. Vooraf een vreemde valuta aanschaffen is erg verstandig. Op het vliegveld kunnen namelijk duurdere wisselkoersen worden aangehouden. Daardoor krijg je minder Ghanees geld voor je Euro.

De hoofdstad

Dit is de hoofdstad van Ghana en kent veel bezienswaardigheden. Zo kun je naar het Memorial Park, ontspannen op Bojo beach, naar de Aburi Botanical Gardens, naar James Town Lighthouse, naar verschillende musea en naar kathedralen en kerkjes. Ook kun je erg leuk winkelen in het moderne winkelcentrum genaamd Accra Mall. Om de stad nog beter te leren kennen, kun je verschillende tours doen. Je kunt kiezen uit een wandeltour, bustour en/of fietstour.

Waar ligt Accra?

Hieronder zie je de kaart van Ghana. Daarop kun je de plaats goed zien liggen. Je kunt de omgeving verkennen of de afstand tussen het vliegveld en de hotels bekijken.