Vliegtijd Abu Dhabi

Als je hebt besloten om naar Abu Dhabi te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Het is altijd belangrijk goed voorbereid op vakantie te gaan. Je kunt bijvoorbeeld kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten is en waar je landt. Daarnaast is het goed om rekening te houden met het eventuele tijdsverschil met Nederland, de andere valuta die wordt gebruikt en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast is het verstandig en leuk om te kijken wat er zoal te doen is in deze plaats en of dit ook in je vakantieplaatje past. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar ABU DHABI via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ABU DHABI AIRPORT (AUH)

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Abu Dhabi (AMS – AUH)

Als je landt in Abu Dhabi, land je op het vliegveld genaamd AD International Airport. De afkorting van het vliegveld is AUH. Vanaf Schiphol gaan er rechtstreekse vluchten. De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Abu Dhabi Verenigde Arabische Emiraten is 6 uur en 50 minuten.

Vliegtijd Abu Dhabi
Vliegtijd Abu Dhabi

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Je kunt vanaf Eindhoven vliegen, maar helaas niet rechtstreeks. De vluchten zijn inclusief één tussenlanding. De vliegtijd naar Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten is gemiddeld 10 uur en 15 minuten. Ook vanaf Rotterdam kun je vliegen inclusief minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Abu Dhabi is gemiddeld 13 uur.

Abu Dhabi vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is 5.190 kilometer. Het is fijn om rekening te houden met het tijdsverschil met Nederland. Het is er namelijk 2 uur later. Ook wordt er met een andere valuta betaald. De valuta heet de Dirham en is aan te schaffen voor vertrek. Ook kun je met je pinpas of creditcard betalen, maar hier worden wel wat kosten voor in rekening gebracht. Er wordt voornamelijk Arabisch en Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de gelijknamige Emiraat en van de Verenigde Arabische Emiraten. Je kunt er verschillende safari’s doen, naar een mooie moskee, naar het Paleis van Emiraten en naar het strand. Hier kun je genieten van het weer en heerlijk ontspannen. Ook kun je naar Observation Deck at 300 en naar Yas Waterworld. Dit waterpretpark is ontzettend leuk voor jong en oud.

Waar ligt Abu Dhabi?

Bekijk hieronder de ligging van deze prachtige stad. Je kunt eenvoudig bekijken welke plaatsen zoals Dubai er in de omgeving liggen. Ook kun je de afstand berekenen vanaf het vliegveld naar je hotel of de bezienswaardigheden.