Vliegtijd Abbotsford

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Abbotsford
Vliegtijd Abbotsford

Abbotsford is een stad in de provincie Brits Columbia. Als je hier naar toe gaat op vakantie, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je van te voren kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Abbotsford – Canada is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten wat de afstand met Nederland is, of er tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Daarnaast kun je vooraf kijken wat er zoal te doen is in deze omgeving. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Abbotsford (AMS – YXX)

Er zijn meerdere luchthavens in Nederland, maar alleen vanaf Schiphol kun je in Abbotsford – Canada komen. Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Groningen vertrekken er geen vliegtuigen naar Brits Colombia. Als je vanaf Schiphol vliegt, vlieg je op het International Airport met de afkorting YXX. De vluchten zijn niet rechtstreeks, maar met één tussenlanding. De vliegtijd naar Abbotsford – Canada is gemiddeld 12 uur en 38 minuten inclusief tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus je kunt iets leuks meenemen waarmee je jezelf kunt vermaken tijdens de reis. Deze luchthaven wordt ook vaak gekozen als alternatief voor Vancouver.

Vliegtijd Abbotsford
Vliegtijd Abbotsford

Abbotsford vliegafstand, valuta en tijdsverschil.

Het vliegveld ligt ongeveer 8.700 kilometer van Nederland af. Het is handig om rekening te houden met het tijdsverschil. Het is er namelijk 9 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk met de Canadese Dollar. Deze kun je vooraf aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken in deze stad. Het omwisselen van vreemde valuta is het goedkoopste via uw eigen bank. Op de luchthavens ben je een stuk duurder uit.

De hoofdstad

Abbotsford is geen hoofdstad, maar wel een grote stad in de provincie Britisch Columbia. Je kunt er ontzettend veel doen. Zo kun je naar het Castle Fun Park, naar Clayburn Village wat erg historisch is en veel charme heeft, naar het theater, naar sportcentrums, naar verschillende musea en naar tempels. Ook kun je ontspannen, fietsen en/of wandelen in de prachtige natuur van de verschillende parken in Abbotsford. Daarnaast kun je heerlijke gerechten proeven in diverse restaurants en winkelen in de winkelstraten.

Waar ligt Abbotsford?

Wil jij weten waar deze plaats op de kaart ligt? Hieronder kun je heel overzichtelijk zien waar de plaats ligt en waarbij het in de buurt is. Je kunt eenvoudig de bezienswaardigheden opzoeken en een lijstje maken met de plekken die je graag wilt bezoeken.