Vliegtijd Aalborg

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Vliegtijd Aalborg
Vliegtijd Aalborg

Aalborg is een vakantiebestemming die misschien niet meteen in je opkomt, maar wel zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Als je naar Denemarken gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Aalborg – Denemarken is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn om te weten wat de afstand met Nederland is, of er tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Hierover kun je hieronder meer lezen en ook vind je wat je er zoal in en rondom kunt doen.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Aalborg (AMS – AAL)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Denemarken vliegen. Je landt dan op Aalborg Lufthavn, waarvan de afkorting AAL is. De vliegtijd naar Aalborg – Denemarken is 1 uur en 15 minuten. Voordat je het weet gaat de landing alweer beginnen en sta je met beide benen in Denemarken.

Vliegtijd Aalborg
Vliegtijd Aalborg

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen richting Denemarken. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar dan alleen inclusief twee tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Rotterdam naar Aalborg – Denemarken (RTM – AAL) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 6 uur en 50 minuten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.

Aalborg vliegafstand met Nederland, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is 624 kilometer. Er wordt Deens gesproken en er wordt betaald met de Deense kroon. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Ook kun je betalen met de pinpas of creditcard. Hier worden wel extra kosten voor in rekening gebracht. Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil.

De hoofdstad

Aalborg is een gemeente en tevens de hoofdstad van de regio Noord-Jutland. Er is voor jong en oud van alles te doen. Zo kun je naar de dierentuin, naar verschillende musea, naar het Budolfi Cathedral of naar een klooster. Ook is er een prachtig kasteel dat je kunt bezoeken en kun je genieten in “The park of music”. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en genieten van alle mooie natuur. Naast dit alles kun je naar de bekende winkelstraat Jomfru Ane Gade. Hier kun je erg leuk winkelen. Ook zijn er diverse restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven en kun je de haven bezoeken of wat dacht je van Legoland?

Waar ligt Aalborg?

Op de onderstaande kaart kun de ligging goed bekijken. Je kunt ook de satelliet beelden of Google Streetview gebruiken om de omgeving goed te bekijken. Je hoeft zo geen enkele bezienswaardigheid te missen.