Tips voor vliegen met kinderen

Tips vliegen met kinderen

Veel ouders zullen de zorgen vlak voor een vakantie wel kennen: het vliegen met jonge kinderen. Kinderen zijn vaak erg zenuwachtig, houden niet van vliegen of hebben extra last van oorpijn tijdens het opstijgen en landen. Voor ieder kind is de ervaring natuurlijk anders tijdens het vliegen. De een vind het helemaal geweldig, terwijl de ander de hele vlucht zenuwachtig voor zich uit staart. Gelukkig zijn er een aantal tips voor vliegen met kinderen. Zo wordt het toch een wat plezierige reis.

Bekijk de regels en tips op TUI.nl

Tips voor vliegen met kinderen

Allereerst is het natuurlijk goed om verschillende dingen mee te nemen voor tijdens de vlucht. Denk aan een leuke speelkoffer met diverse spelletjes erin bijvoorbeeld. Kinderen hebben veel vermaak nodig. Het eerste kwartier is het erg spannend met het opstijgen, dus hier hoef je zelf de kinderen niet te vermaken. Ook het laatste kwartier tijdens het landen zullen kinderen geen andere activiteiten hoeven doen. Toch is het handig om verschillende spelletjes of activiteiten mee te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tijdschrift, kleurboek, stickerboek, een knuffel en ga zo maar door.

Bekijk de regels en tips op TUI.nl

Een andere tip voor vliegen met kinderen is een tablet mee te nemen. Als het een erg lange vlucht is, is er vaak wel een schermpje waar een film op gekeken kan worden. Maar bij kortere vluchten is dit niet mogelijk. Vluchten van 2 of 3 uur bijvoorbeeld. Download van te voren wat leuke afleveringen van het favoriete programma van je kind en er is alweer een uur vermaak.
Tips vliegen met kinderen

Eten helpt, maar niet te veel

Er zijn nog een aantal andere tips die goed werken voor vliegen met kinderen. Neem bijvoorbeeld een paar snoepjes mee, waarmee je ze kunt belonen. Ook wil het werken om een kussen mee te nemen. Zo kunnen ze wat lekkerder zitten en misschien zelfs een dutje doen. Laat ze echter niet te veel eten waardoor ze misselijk kunnen worden. Door turbulentie of een kleine schommeling kan het voorkomen dat het kind moet overgeven. Dit is niet fijn voor u en de andere passagiers. Laat het kind indien het mogelijk is, aan het gangpad zitten. Zo kan hij of zij veel zien en kun je er snel uit wanneer er een toilet opgezocht dient te worden.

Bekijk de regels en tips op TUI.nl