Tips bij een lange vlucht

Tips bij lange vluchten

Als je op vakantie gaat, dan kun je natuurlijk binnen een paar uurtjes op bestemming zijn. Maar voor sommige ervaringen moet je toch verder kijken dan alleen Europa. Je kunt natuurlijk erg veel ontdekken in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Australië, Thailand en ga zo maar door. Deze vluchten zijn alleen niet heel kort. Vaak ben je toch wel minimaal 8 uur aan het vliegen voor je in de Verenigde Staten bent. De vliegtijd naar Australië of Thailand is nog een stuk langer, namelijk het dubbele of zelfs driedubbele. Hieronder lees je diverse tips bij een lange vlucht. Deze tips kun je toepassen om een lange vlucht wat aangenamer te maken voor jezelf.

Tips bij een lange vlucht

De eerste tips bij een lange vlucht zijn eigenlijk heel logisch. Trek namelijk kleding aan dat erg fijn zit en waarbij je je niet stoort aan iets. Laat de kriebeltrui of net te strakke broek even achter wegen en kies voor een fijn zittend setje dat ook lekker warm is. Als je een tijdje zit, krijg je het sneller koud. Ook kun je van te voren kijken naar diverse vluchten. Kies bijvoorbeeld een vlucht waarbij je het minst last hebt van een jetlag achteraf of een vlucht ’s nachts zodat je beter kunt slapen. Daarnaast is het handig om te kijken waar je zit. Als je nog een stoel kunt uitzoeken, kies dan het liefst voor een stoel aan het gangpad of een stoel bij de nooduitgang. Zo heb je wat meer beenruimte en houd je de lange zit wat beter vol.

Tips bij een lange vlucht

Entertainment en rust

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere tips bij een lange vlucht. Neem bijvoorbeeld een leuk boek mee, gebruik je telefoon (op vliegtuigstand!) om de laatste hits van het moment te luisteren of neem een leuke kruiswoordpuzzel mee. Ook kun je een film op je tablet zetten om te kunnen kijken tijdens de vlucht. Heb je geen tablet of kun je geen films op je telefoon kijken? Dan kun je vaak tijdens lange vluchten op een schermpje voor je games doen, series of films kijken. Ook staan hier vaak muzieklijsten in. Wat ook erg fijn is, is af en toe in beweging komen, water drinken in plaats van alcohol of drankjes met cafeïne en je kunt natuurlijk ook een praatje maken met degene die naast je zit.