Slapen tijdens de vlucht

Slapen tijdens de vlucht

Als je op vakantie gaat, dan is dat ontzettend leuk. Je kunt je hier lang op verheugen. Als je een korte vlucht voor de boeg hebt, dan is het niet echt nodig om te slapen tijdens de vlucht. Het kan natuurlijk wel, als je dat fijn vindt. Als je een erg lange vlucht hebt, bijvoorbeeld van Amsterdam Schiphol naar een stad in de Verenigde Staten of bijvoorbeeld Thailand, dan is het vaak wel fijn om even te slapen tijdens een vlucht. Maar toch is dat wat lastiger dan het van te voren lijkt. Hieronder vind je een aantal tips voor slapen tijdens de vlucht.

Tips voor slapen tijdens de vlucht

Als je een lange vlucht gaat maken en je weet van jezelf dat je niet goed slaapt in een vliegtuig, dan is het goed om deze tips te lezen. Is het namelijk verstandig om een slaappil te gebruiken, of juist niet? Er zijn vaak drie factoren waar door slapen erg lastig is tijdens een vlucht. Zo heb je bijvoorbeeld turbulentie, luidruchtige passagiers en weinig ruimte waardoor je niet heel comfortabel zit. Als je wilt slapen tijdens een vlucht, vermijdt dan altijd cafeïne. Dit is eigenlijk wel vanzelfsprekend. Als je graag slaapt, kies dan bij het inchecken voor een plekje bij het raam. Je kunt dan tegen het raam aanleunen om beter in slaap te vallen. Wat al helemaal een goede tip is voor slapen tijdens de vlucht, is door je eigen kussen mee te nemen met een maskertje. Zo zit je comfortabeler en heb je geen last van eventueel licht. Ook oordoppen zijn uiteraard een aanrader. Tijdens korte vluchten naar bijvoorbeeld Rhodos of Tenerife is slapen minder belangrijk dan naar lange vluchten naar Sydney of Aruba.

Slapen tijdens de vlucht

Als je een slechte slaper bent in een vliegtuig, dan is het soms goed om van te voren het vliegtuigpersoneel in te lichten. Het is namelijk erg vervelend als jij net in slaap bent gevallen en ze komen aan om te vragen of je wat te drinken of een snack wilt. Soms wordt er ook een tip gegeven om een slaappil te nemen tijdens de vlucht. Het hangt er vaak vanaf, op welk moment je vliegt. Als je net 8 uur hebt geslapen en je stapt na een aantal uren het vliegtuig in voor een vlucht van weer 8 uur, dan is het niet handig om een hele slaappil te nemen. Hier door krijg je nog meer last van een jetlag en doe je de komende uren, terwijl je hoort te slapen, geen oog dicht. Je kunt daarentegen wel kiezen voor een inslaapmiddel, zoals melatonine. Hier heb je geen last van als je wakker wordt.