Business class of Economy class

Business class en economy class

Je kunt op verschillende manieren vliegen. De meeste mensen vliegen economy. Dit is de standaard manier van vliegen. Je zit met veel mensen bij elkaar, beenruimte is beperkt en het eten is over het algemeen niet al te best. Maar je kunt ook business class vliegen. Als je business class vliegt, heb je het vaak toch wat beter voor elkaar. Hieronder vind je meer over de verschillen tussen business class vliegen ten opzichte van economy class vliegen.

Business class vliegen ten opzichte van Economy class vliegen:

Als je business class vliegt, vlieg je erg luxe. Je hebt een heerlijke luie stoel waar je in zit. Je hebt genoeg beenruimte, de breedte van de stoel is optimaal en je zit heerlijk zacht. Ook is de stoel waar je op zit tijdens de vlucht te verstellen. In diverse vliegtuigen kun je stroom gebruiken. Zo kun je je telefoon en tablet bijvoorbeeld opladen of je gebruikt het voor andere doeleinden. Daarnaast kun je in de meeste gevallen bij een business class vlucht gebruik maken van WiFi. Het eten is uiteraard ook een stuk beter dan bij een vlucht waar je economy vliegt. Je kunt kiezen voor een luxe drie-gangen menu en je kunt een snack bestellen wanneer je hier zin in hebt.

Business class en economy class

Welke stoelen passen er bij jou?

Als je economy vliegt, dan heb je het een stuk minder luxe. Je betaalt natuurlijk ook een flink extra bedrag om business te vliegen, dus het is maar wat je ervoor over hebt. Als je economy vliegt, dan heb je geen keuze uit een gangenmenu. Je kan vaak kiezen uit twee gerechten, als je al eten aan boord krijgt tijdens een economy vlucht. Ook is er geen stroom en geen WiFi dat gebruikt kan worden. Je krijgt net zoals alle andere passagiers van een economy vlucht weinig beenruimte en de stoel is ook niet verstelbaar. Wel kun je je rugleuning iets naar achteren zetten tijdens een economy vlucht. Al met al is business vliegen ten opzichte van economy vliegen een stuk luxer. Hier betaal je dan wel meer geld voor.Veel vluchten binnen Europa bieden geen business class mogelijkheid aan. TUI heeft vaak wel comfort als ‘upgrade’. Wil je luxe naar Ibiza vliegen? Helaas kan dit niet in dezelfde luxe als dat het wel kan als je bijvoorbeeld naar Curaçao zou vliegen.