Als je naar Zweden gaat, kun je voorbereiden. Je kunt vooraf plannen wat je er gaat doen. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten waar je naar kunt kijken. Vooraf is het handig om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Gothenburg is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast kun je kijken naar de valuta, het tijdsverschil en de taal die er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Gothenburg (AMS-GOT)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Gothenburg (AMS-GOT) is 1 uur en 30 minuten. De vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zijn rechtstreeks, wat erg fijn is. Het vliegveld van de stad heet Göteburg Landvetter Airport. De afkorting in GOT. Tijdens deze vliegduur kun je een hapje of drankje kopen. De meeste maatschappijen bieden dit niet gratis aan op de kortere vluchten binnen Europa.

Vliegtijd Gothenburg
Vliegtijd Gothenburg

Vliegtijd Eindhoven en Rotterdam (EIN-GOT)/ (RTM-GOT)

Ook vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je vertrekken naar de stad. Wel krijg je vanaf allebei de vliegvelden te maken met één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Gothenburg (EIN-GOT) is gemiddeld 6 uur en 5 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Gothenburg (RTM-GOT) is inclusief tussenlanding gemiddeld 5 uur en 30 minuten.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 763 kilometer. In de stad wordt Zweeds gesproken. Je kunt er betalen met de Zweedse Kroon. Deze valuta kun je voor vertrek aanschaffen bij een wisselkoersbureau. Er is geen tijdsverschil met Nederland, dus hier hoef je geen rekening mee te houden. Het is verstandig om vooraf de vreemde valuta om te wisselen. Dit scheelt in de kosten aangezien dit in Zweden duurder is dan in Nederland.

De hoofdstad

Gothenburg is de hoofdstad van de provincie Västra Götalands Iän. Je kunt er veel activiteiten doen. Zo kun je naar Southern Goteborg Archipelago, Aeroseum, Lisebergs Nojespark, de Botanical Garden, Slottsskogen, Haga, het Volvo Museum, het Universeum en Maritiman.