Vliegtijd Whitehorse

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Canada kent veel steden die erg indrukwekkend zijn en zeker de moeite waard om te bezoeken. Whitehorse is daar een van. Je kunt in de stad van alles beleven. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Kijk van te voren ook naar een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Whitehorse in Yukon is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het goed om te weten met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat het tijdsverschil met Nederland is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Whitehorse (AMS-YXY)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Whitehorse (AMS-YXY) is gemiddeld 17 uur en 37 minuten. Het is een lange vlucht waarbij je minimaal één tussenlanding maakt. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet Whitehorse International Airport. De afkorting is YXY.

Vliegtijd Whitehorse vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-YXY) / (RTM-YXY)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vertrekken. Vanaf Rotterdam krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Whitehorse (RTM-YXY) is gemiddeld 23 uur en 32 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.191 kilometer. In de stad wordt betaald met de Canadese Dollar. Je kunt de valuta aanschaffen voordat je op vakantie gaat bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Ook is het mogelijk om met de pinpas of creditcard te betalen. In de stad is het 9 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Whitehorse is een stad in Canada en de hoofdstad van het Canadese Yukon. Je kunt er naar de Miles Canyon, het Yukon Visitor Information Centre, de Yukon Wildlife Preserve, S.S. Klondike, de Emerald Lake, de Takhini Hot Springs, het McBride Museum en de Fishway.