Een vakantie is erg leuk en je kunt je er lang op verheugen. Wel is het goed om rekening te houden met een paar zaken. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Vigo in Spanje is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke valuta er wordt gebruikt, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke taal er wordt gesproken en wat er voor activiteiten te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Vigo (AMS-VGO)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Vigo (AMS-VGO) is gemiddeld 4 uur en 55 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Vigo-Peinador Airport. De afkorting van het vliegveld is VGO. Tijdens de vliegduur kun je een filmpje kijken of een (deel van een) boek lezen.

Vliegtijd Vigo vanaf Eindhoven en Rotterdam(EIN-VGO) / (RTM-VGO)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Je krijgt vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Vigo (EIN-VGO) is gemiddeld 9 uur en 35 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Vigo (RTM-VGO) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 17 uur. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de kortste vliegtijd en vliegduur en de minste tussenlandingen. Ook stoot je vanaf Amsterdam de minste CO2 uit.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.548 kilometer. Het is fijn om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. In de stad wordt namelijk gewoon met de Euro betaald. In de stad wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

Vigo is een gemeente en grootste stad van de Spaanse regio Galicië en de provincie Pontevedra. Je kunt in de stad naar Islas Cies, Casco Vello, Playa del Vao, Pazo Quinones de Leon, Playa Samil, El Monumento A los Caballos, Parque Monte del Castro en Castro Fortress.