Als je op vakantie gaat, komen daar een paar dingen bij kijken. Het is handig om met deze dingen rekening te houden. Kijk bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Verona in Italië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke valuta er wordt gebruikt en wat er zoal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Verona (AMS-VRN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Verona (AMS-VRN) is gemiddeld 3 uur en 10 minuten. Het is fijn om te weten dat je tijdens de vlucht te maken krijgt met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Verona Villafranca Airport. De afkorting is VRN.

Vliegtijd Verona vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-VRN) / (RTM-VRN)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen en vanaf Rotterdam met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Verona (EIN-VRN) is gemiddeld 9 uur en 10 minuten inclusief twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd Rotterdam – Verona (RTM-VRN) is inclusief tussenlanding 7 uur en 35 minuten. Je hebt de kortste vliegtijd als je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 888 kilometer. Het is goed om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Het is namelijk even laat in de stad dan in Nederland. Ook wordt er gewoon met de euro betaald waardoor je geen rekening hoeft te houden met een andere valuta. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Veneto. Je kunt er naar Piazza delle Erbe, Ponte Pietra, Piazza Bra, Museo di Castelvecchio, Ponte Scaligero, Torre Dei Lamberti, Centro Storico en Parco Delle Cascate di Molina.