Als je op vakantie gaat kun je je voorbereiden. Het is erg fijn, omdat je dan niet snel voor onaangename verassingen komt te staan. Kijk van te voren bijvoorbeeld vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Valencia in Spanje is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het fijn en leuk om te weten welke taal er wordt gesproken, of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald en wat er allemaal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Valencia (AMS-VLC)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Valencia (AMS-VLC) is 2 uur en 15 minuten. De vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zijn rechtstreeks. Het is erg fijn om dit van te voren te weten. Het vliegveld waarop je landt, heet Valencia Airport. De afkorting is VLC.

Vliegtijd Valencia vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-VLC) / (RTM-VLC)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam kun je naar de stad vliegen. Vanaf Eindhoven vlieg je rechtstreeks en vanaf Rotterdam krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Valencia (EIN-VLC) is 2 uur en 20 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Valencia (RTM-VLC) is gemiddeld 15 uur en 55 minuten inclusief één tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.480 kilometer. Het is erg fijn om te weten dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met een andere valuta. In de stad wordt gewoon met de Euro betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. In de stad wordt Spaans gesproken.

De hoofdstad

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je kunt in de stad van alles beleven. Je kunt een bezoek brengen aan de Central Market, de City of the Arts and Sciences, Antiguo Cauce del Rio Turia, de Church of San Nicolás, het Biopark, Plaza del Mercado, Oceanografic en het North Station. Ook kun je in de stad heerlijk eten bij diverse restaurants.