Het is een stad die erg indrukwekkend is en het is niet ver van huis. Je kunt voor vertrek een aantal zaken bekijken. Bekijk vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Turijn in Italië is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, welke activiteiten er te doen zijn, of er tijdsverschil is met Nederland en of er met een andere valuta wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Turijn (AMS-TRN)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Turijn (AMS-TRN) is 1 uur en 40 minuten. Het is een erg korte vliegtijd en de vlucht is rechtstreeks. Dit is erg fijn om te weten. Het vliegveld van de stad waarop je landt, heet Turin-Caselle Airport. De afkorting is TRN.

Vliegtijd Turijn vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-TRN) / (RTM-TRN)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Je krijgt vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Turijn (EIN-TRN) is gemiddeld 4 uur en 55 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Turijn (RTM-TRN) is gemiddeld 3 uur en 30 minuten inclusief minimaal één tussenlanding. De kortste vliegtijd heb je vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.440 kilometer. Het is fijn om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook wordt er gewoon met de Euro betaald. Er hoeft dus geen andere valuta te worden aangeschaft voor vertrek. In de stad wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Turijn is een stad in het noordwesten van Italië en de hoofdstad van de regio Piemonte. Je kunt in de stad bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Egyptian Museum of Turin, Mole Antonelliana, het Juventus Stadium, Parco del Valentino, het National Cinema Museum, I Toretti, Piazza San Carlo en Armeria Reale.