Als je dichtbij huis op vakantie wilt gaan en toch veel wilt ondernemen, is Triëst een erg leuke en mooie stad om te bezoeken. In de stad zijn verschillende activiteiten te doen waardoor het verblijf nog aangenamer is. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten. Voor vertrek kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Triëst in Italië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het ook goed om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Triëst (AMS-TRS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Triëst (AMS-TRS) is gemiddeld 3 uur. Deze vliegtijd is een gemiddelde vliegtijd inclusief één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Friuli-Venezia Giulia “Pietro Savorgnan di Brazza” Airport. De afkorting is TRS.

Vliegtijd Triëst vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-TRS) / (RTM-TRS)

Vanaf Eindhoven kun je naar de stad vliegen als je vliegt met twee tussenlandingen. Vanaf Rotterdam krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Triëst (EIN-TRS) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 9 uur en 55 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Triëst (RTM-TRS) is gemiddeld 3 uur en 35 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vliegen voor de kortste vliegduur.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 972 kilometer. Het is fijn om te weten dat in de stad wordt betaald met de Euro. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Triëst is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en regio. Je kunt er veel activiteiten doen. Zo kun je een bezoek brengen aan Piazza Dell’Unita D’Italia, Kleine Berlin, Museo Storico Del Castello di Miramare, Carso Triestino, Golfi di Trieste, Molo Audace, Strada Vicentina en de Opicina Tramway.