Toulouse is een erg leuke stad om naar toe te gaan. Het is lekker dichtbij huis en er zijn verschillende, leuke activiteiten te doen. Wat er zoal in de stad te doen en te zien is, lees je onderaan de pagina. Je kunt voor je op vakantie gaat, kijken vanaf waar je vliegt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegtijd naar Toulouse in Frankrijk is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook kun je kijken welke taal er wordt gesproken, of er met een andere valuta wordt betaald en of er tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Toulouse (AMS-TLS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Toulouse (AMS-TLS) is 1 uur en 50 minuten. Het is erg fijn om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Het vliegveld waarop je landt, heet Toulouse-Blagnac Airport. De afkorting is TLS.

Vliegtijd Toulouse vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-TLS) / (RTM-TLS)

Je kunt vanaf beide vliegvelden naar de stad vliegen. Je krijgt vanaf Eindhoven en Rotterdam te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Toulouse (EIN-TLS) is gemiddeld 5 uur en 45 minuten inclusief één tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Toulouse (RTM-TLS) is inclusief tussenlanding gemiddeld 6 uur en 15 minuten.  De kortste vliegtijd en minste tussenlandingen heb je als je vanaf Amsterdam Schiphol vliegt.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 997 kilometer. Het is fijn om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt gewoon met de euro betaald. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in het zuiden van Frankrijk in het departement Haute-Garonne en de hoofdstad van Midi-Pyrénées. Je kunt er naar Basilique Saint Sernin, Theatre du Capitole, Place du Capitole, Musee des Augustins, de Church of Les Jacobins, Jardin Japonais, Fondation Bemberg en het Museum of Natural History.