Een vakantie is erg leuk, je kunt je er lang op verheugen. Wel is het handig om rekening te houden met een aantal zaken zodat je niet snel voor onaangename verassingen komt te staan. Kijk van te voren vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Straatsburg in Frankrijk is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het handig om te weten welke taal er wordt gesproken, welke activiteiten er te doen zijn, of er een andere valuta is en of er tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Straatsburg (AMS-SXB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Straatsburg (AMS-SXB) is 1 uur en 5 minuten. De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar de stad is rechtstreeks. Het is erg fijn om te weten dat je geen tussenlanding maakt. Het vliegveld van de stad heet Strasbourg Airport. De afkorting is SXB.

Vliegtijd Straatsburg vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-SXB) / (RTM-SXB)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Je zult er rekening mee moeten houden dat je vanaf beide vliegvelden te maken krijgt met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Straatsburg (EIN-SXB) is gemiddeld 10 uur en 15 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Straatsburg (RTM-SXB) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 5 uur en 55 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 465 kilometer. Het is goed om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. In de stad wordt gewoon met de Euro betaald. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Straatsburg, ook wel Strasbourg, is de hoofdstad van de regio Alsace of Elzas. Je kunt in de stad van alles doen. Zo kun je naar Kathedraal Notre Dame, Centre-Ville de Strasbourg, La Petite France, Musee Alsa Cien, Parc de L’Orangerie, Le Vaisseau, Barrage Vauban en de Strasbourg Covered Bridges.