Frankrijk is altijd erg leuk om te bezoeken. Het land kent veel indrukwekkende steden, met allemaal een eigen verhaal. Een erg leuke stad om te bezoeken, is Rennes. Je kunt in de stad van alles doen. Onderaan de pagina vind je een aantal populaire activiteiten die er te doen zijn. Als je naar deze regio op vakantie gaat, kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Rennes in Frankrijk (Bretagne) is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is goed om te weten welke taal er wordt gesproken, of er tijdsverschil is met Nederland en of er met een andere valuta wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Rennes (AMS-RNS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Rennes (AMS-RNS) is 1 uur en 25 minuten. Het is erg kort vliegen en je vliegt rechtstreeks. Je hoeft dus geen rekening te houden met eventuele tussenlandingen. Het vliegveld van de stad heet Rennes – Saint-Jacques Airport. De afkorting is RNS.

Vliegtijd Rennes vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-RNS) / (RTM-RNS)

Het is mogelijk om vanaf beide vliegvelden naar de stad te vliegen. Vanaf Eindhoven krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Rennes (EIN-RNS) is inclusief tussenlanding gemiddeld 28 uur en 35 minuten. De vliegtijd Rotterdam – Rennes (RTM-RNS) is gemiddeld 7 uur en 20 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 731 kilometer. Wat erg fijn is om te weten, is dat er geen tijdsverschil is met Nederland. Ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. Er kan gewoon met de Euro worden betaald. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in Bretagne. Ook is het de hoofdstad van de regio Bretagne. Je kunt er verschillende activiteiten doen. Zo kun je naar Parc du Thabor, Centre Historic, Parlement de Bretagne, Marché des Lices, La Roche-aux-Fees, Place de la Maire, Les Champs Libres en Parc des Gayeulles.