Vliegtijd Quebec

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Quebec is een erg indrukwekkende stad waar veel te doen valt. Voor jong en oud is er genoeg te doen, waardoor de vakantie nog leuker wordt. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Voordat je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Quebec in Canada is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het fijn om te weten welke valuta er wordt gebruikt, welke taal er wordt gesproken en wat het tijdsverschil met Nederland is. meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Quebec (AMS-YQB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Quebec (AMS-YQB) is gemiddeld 9 uur en 26 minuten. Het is helaas geen rechtstreekse vlucht, je maakt minimaal één tussenlanding. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Jean Lesage International Airport. De afkorting is YQB.

Vliegtijd Quebec vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-YQB) / (RTM-YQB)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Gelukkig is het wel mogelijk om vanaf Rotterdam te vliegen. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Quebec (RTM-YQB) is gemiddeld 14 uur en 34 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.691 kilometer. Het is fijn om te weten dat in de stad Engels wordt gesproken. Ook kun je er rekening mee houden dat er wordt betaald met een andere valuta. Deze valuta heet de Canadese Dollar. Je kunt de valuta aanschaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook is het 6 uur vroeger in deze regio dan in Nederland.

De hoofdstad

Quebec is de hoofdstad van de gelijknamige Canadese provincie. Je kunt er naar Old town, Terrasse Dufferin, Lower Town, het Montmorency Falls Park, La Citadelle, Hotel de Glace, Upper Town en Place Royale.