Hoe lang is het vliegen naar deze bestemming? Bekijk de beste vluchten hieronder en ontdek meteen de vliegtijd of vluchtduur. Wat is voor jou een ideale vertrek- en aankomsttijd? Houdt hier rekening mee tijdens het bekijken van de vluchten.

Als je ervoor kiest om naar Tsjechië te gaan, dan kun je deze stedentrip goed voorbereiden. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met de valuta die er wordt gebruikt, met eventueel tijdsverschil met Nederland, met de taal die er wordt gesproken en je kunt vooraf bekijken wat je allemaal kunt doen. Ook is het handig om te weten vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Praag – Tsjechië is en op welk vliegveld je landt. Meer hierover, lees je hieronder.

  

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Praag (AMS – PRG)

Als je het liefst vanaf Schiphol vliegt, komt het goed uit dat de vluchten vanaf Schiphol rechtstreeks zijn. De vliegtijd naar Praag – Tsjechië is 1 uur en 30 minuten. Je landt op de luchthaven van Praag, die wordt afgekort als PRG.

 

Vliegtijd Praag
Vliegtijd Praag

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven zijn er rechtstreekse vluchten te boeken. De vliegtijd naar Praag – Tsjechië is rechtstreeks 1 uur en 25 minuten. Vanaf Rotterdam gaan veel vluchten naar Tsjechië, maar helaas niet rechtstreeks. Iedere vlucht is inclusief minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Praag – Tsjechië vanaf Rotterdam is 4 uur en 5 minuten gemiddeld met één tussenlanding. De reisduur is niet ontzettend lang, maar je kunt vooralsnog het beste vertrekken vanaf Schiphol of Eindhoven.

 

Praag vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is 705 kilometer. Je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil. Het is namelijk even laat als in Nederland. Wel is het handig om rekening te houden met een andere valuta. Er wordt met de Tsjechische Kroon betaald. Deze kun je voor vertrek aanschaffen bij verschillende wisselkoersbureaus. Er wordt voornamelijk Tsjechisch, Duits en Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Tsjechië. Er wordt soms gedacht, dat het echt een stad is waar jongeren vooral komen. Maar ook voor stellen en ouderen is het een erg interessante bestemming. Zo vind je er erg veel kunst, een prachtige natuur, een theater, verschillende winkels en talloze restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Ook kun je naar de Burcht van Praag, naar Skip the Line en een “Geesten en Legendes” wandeltour volgen. Uiteraard zijn er ook veel uitgaansgelegenheden voor jong en oud. Je kunt er erg gezellig op een terras zitten, maar ook verschillende clubs en kroegen in.

Waar ligt Praag?

Op de onderstaande Google kaart kun je precies zien waar de stad ligt. ‘Waar ligt Praag‘ is een veel gestelde vraag in Google. Je kunt met de kaart eenvoudig de route bepalen vanaf het vliegveld naar je hotel of naar een mooie plek. De bezienswaardigheden kun je er ook handig op terugvinden.