Het is erg leuk om naar Frankrijk te gaan. Het land kent indrukwekkende steden en er is vaak veel te doen. Zo ook in de stad Perpignan. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Perpignan in Frankrijk is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het goed om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Perpignan (AMS-PGF)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Perpignan (AMS-PGF) is gemiddeld 6 uur. Je vliegt niet rechtstreeks, maar je maakt één tussenlanding. Het is goed om hier rekening mee te houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Perpignon-Rivesaltes Airport. De afkorting is PGF.

Vliegtijd Perpignan vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-PGF) / (RTM-PGF)

Vanaf Eindhoven is het niet mogelijk om naar de stad te vliegen. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Vanaf Rotterdam krijg je tijdens de vlucht te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Perpignan (RTM-PGF) is gemiddeld 17 uur en 40 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.336 kilometer. Het is erg fijn om te weten dat er wordt betaald met de Euro. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Er wordt Frans gesproken in de stad.

De hoofdstad

Perpignan is de hoofdstad van het Franse departement Pyrénées-Orientales. Je kunt allerlei activiteiten doen in de stad. Je kunt naar Cathedrale St. Jean, Palais de sRois de Majorque, Hotel de Ville, Office de Tourisme de Perpignan, de River Church, Le Campo Santo en Castillet. Ook zijn er veel restaurantjes waar je diverse gerechten kunt proeven.